Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία με κατά τόπους έντονα φαινόμενα

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία με κατά τόπους έντονα φαινόμενα
22 Ιανουαρίου 2026 | 07:50

Μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) έως το μεσημέρι, στα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 10 μποφόρ θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο (περιοχή Δωδεκανήσων, ανατολικών Κυκλάδων και νησιών ανατολικού Αιγαίου).

Στα δυτικά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη Μακεδονία και τη Θράκη από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο έως το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 08 με 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 17 με 18 και τοπικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νωρίς το πρωί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στις Κυκλάδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα έως το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσφατα Άρθρα
Διασωληνώθηκε 3χρονος με γρίπη – Στη ΜΕΘ σε καλύτερη κατάσταση 6χρονος 23 Ιανουαρίου 2026, 15:20
Καιρός: Βροχερή Παρασκευή – Τι θα γίνει στην Αττική 23 Ιανουαρίου 2026, 08:20
Είναι η Λόρα στο Βερολίνο; Δόθηκε παράταση στο Amber Alert 21 Ιανουαρίου 2026, 10:03
Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, κλειστά σχολεία 21 Ιανουαρίου 2026, 09:26
Κακοκαιρία: Κλειστά τελικά τα σχολεία αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2026, 17:52
Κλειστά σχολεία; Συνεδρίασε η Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για την κακοκαιρία 20 Ιανουαρίου 2026, 14:33
Ο Μπρούκλιν «σπάει» τη σιωπή του: Η οικογένεια Μπέκαμ ως «πολυεθνική επιχείρηση» 20 Ιανουαρίου 2026, 09:41
Κακοκαιρία: Βροχές και χιόνια – Οι προβλέψεις από τέσσερις μετεωρολόγους 19 Ιανουαρίου 2026, 10:34
Σχολεία: Οι ημερομηνίες εξετάσεων και κλήρωσης στα Πειραματικά, Πρότυπα και Ωνάσεια 18 Ιανουαρίου 2026, 12:33
Καιρός: Ξεκίνησε να σαρώνει τη χώρα το ουκρανικό ψύχος – Πού θα χιονίσει; 17 Ιανουαρίου 2026, 11:35
Oι Αρχές αναζητούν πυρετωδώς την 16χρονη Λόρα – Στο μικροσκόπιο η σχέση με τους γονείς της 16 Ιανουαρίου 2026, 08:03
Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα- Σε εξέλιξη οι έρευνες για την εξαφάνιση 13 Ιανουαρίου 2026, 08:58
Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε 12 Ιανουαρίου 2026, 09:08
Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει 12 Ιανουαρίου 2026, 08:43
Καιρός: Κυριακή με «τσουχτερό» κρύο – Πού θα χιονίσει 11 Ιανουαρίου 2026, 09:42
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version