Ισορροπημένη διατροφή είναι αυτή που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί πρότυπο τέτοιας διατροφής και εμείς έχουμε το προνόμιο ότι μπορούμε να την ακολουθήσουμε. Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ψάρια, κρέας, αυγά, κάθε ένα κρατάει τη δική του θρεπτική αξία στην πυραμίδα της διατροφής. Το κρέας μας προσφέρει δυο βασικά συστατικά την πρωτεΐνη και το σίδηρο. Η πρωτεΐνη του κρέατος – πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας – μπορεί να προσληφθεί και από το ψάρι και το ασπράδι του αυγού. Ενώ συνδυασμοί τροφών φυτικής προέλευσης μπορούν να προσφέρουν εξίσου ποιοτική πρωτεΐνη, όπως όσπρια με δημητριακά (π.χ. φακές με ρύζι). Ο ζωικός σίδηρος αν και απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό εν τούτοις και ο φυτικός σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν δίνεται σε συνδυασμούς (π.χ. σπανάκι με λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά). Βέβαια, καλό είναι να μην σταματήσουμε να προσφέρουμε κρέας στο παιδί (μοσχάρι, κοτόπουλο, άπαχο χοιρινό, γαλοπούλα). Ας βρούμε λοιπόν τρόπους μαγειρέματος πιο πρωτότυπους και ελκυστικούς για την όρεξή του: πράσινη σαλάτα με μικρά κομματάκια κοτόπουλο, σουφλέ με κιμά κ.α.)      Ιωάννα Δραμπέλη