Μετά από όλα όσα πλέον έχουμε ακούσει για τα οφέλη που μας προσφέρει το σεξ, όπως καλύτερο ανοσοποιητικό, λαμπερό δέρμα, λιγότερους πόνους στην πλάτη κτλ., έρχεται και κάτι νέο να προστεθεί στη λίστα: Όσο πιο… θερμός είναι κάποιος, τόσο πιο πολλά λεφτά θα κάνει!

Ο δρ. Νίκος Δυρδάκης, ερευνητής στο «Institute for the Study of Labor» (IZA) στην Αθήνα, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης του με θέμα «The Effect of Sexual Activity on Wages» (Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στο εισόδημα), τα οποία ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακά.

Δεδομένων των αμέτρητων ερευνών του παρελθόντος σχετικά με τη σπουδαιότητα του σεξ στη ζωή μας και την ευεργετική του επίδραση (από τη μακροζωία και το ιδανικό βάρος, μέχρι τον ευτυχισμένο γάμο), ο δρ. Δυρδάκης υπέθεσε ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή δεν μπορεί παρά να σχετίζεται και με την οικονομική επιτυχία των ανθρώπων. Και όπως αποδείχθηκε, είχε δίκιο!

Αυτό που διαπίστωσαν ο επικεφαλής και η επιστημονική του ομάδα είναι ότι οι ενήλικοι που βιώνουν μια σταθερή σχέση με το άλλο φύλο, όπως είναι ο γάμος, έρχονται κατά μέσο όρο σε σεξουαλική επαφή 1 φορά την εβδομάδα. Και αυτή η συχνότητα είναι αρκετή για να τους εξασφαλίσει ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα.

Όταν τα συμμετέχοντα ζευγάρια προχώρησαν σε μια μικρή «αλλαγή» στην κρεβατοκάμαρά τους, έστω με 1-2 φορές περισσότερες μέσα στο μήνα, παρατήρησαν μια μικρή αύξηση των εσόδων τους. Και το πιο σπουδαίο; Όταν πέρασαν από τη 1 φορά στις 4 φορές την εβδομάδα, τότε με μεγάλη τους έκπληξη είδαν το εισόδημά τους να αυξάνεται κατά 3,2%!

Συνεπώς, το περισσότερο σεξ όχι μόνο σχετίζεται με τα πιο πολλά χρήματα, αλλά επιπλέον αποτελεί και δείκτη καλύτερης υγείας, καλύτερου μορφωτικού επιπέδου και αυξημένης κοινωνικότητας. Βέβαια, ο δρ. Δυρδάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο συγκεκριμένος συσχετισμός ίσως θα μπορούσε να λειτουργήσει και αντίστροφα: Ότι, δηλαδή, οι άνθρωποι που έχουν περισσότερα χρήματα και πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα, ίσως να έχουν απλά και περισσότερο χρόνο για να κάνουν πολύ σεξ. Ωστόσο, καταλήγει ότι κάτι τέτοιο μάλλον είναι απίθανο, αφού πρακτικά δεν ισχύει.

Αυτό, όμως, που σίγουρα ισχύει είναι ότι τα «αφοσιωμένα» ζευγάρια που κάνουν σεξ συστηματικά και σταθερά, απολαμβάνουν όλα τα οφέλη του (που όλοι θα θέλαμε να καρπωθούμε), όπως είναι η ενδυνάμωση της σχέσης τους, η αύξηση της αυτοπεποίθησής τους, η βελτίωση της διάθεσής τους και όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι βέβαιο ότι θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιαστικά και στην επαγγελματική τους ανέλιξη – κατά συνέπεια, και στο υψηλό εισόδημα.

Επομένως, αν αυτός ο λόγος δεν είναι αρκετός για να σας εμπνεύσει να… επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας, τότε ποιος θα ήταν;