Όταν το μωρό σας είναι 6 μηνών, ίσως παρατηρήσετε ότι η ρουτίνα ύπνου του είναι πιο συνεπής και πιο εύκολο να προγραμματιστεί. Από τον έκτο μήνα και έως περίπου τον δέκατο, τα μωρά ξεκινούν να κοιμούνται καλά κατά την διάρκεια της νύχτας, δίχως να ξυπνούν πολλές φορές. Όλοι οι γονείς θέλουν τα μωρά τους να κοιμούνται καλά και έχοντας μια αξιόπιστη ρουτίνα μπορείτε να το βοηθήσετε πραγματικά.

Τι περιλαμβάνει η βραδινή ρουτίνα ύπνου του μωρού;

Τα προβλήματα ύπνου μπορεί να μην εξαλειφθούν εντελώς, αλλά η συνέπεια και οι καλές συνήθειες γενικά αποδίδουν.

1. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ίδιες τις ώρες

Ενώ τα βρέφη συχνά θα σας ειδοποιήσουν για το πότε θέλουν να κοιμηθούν βάζοντας το μωρό σας για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα σίγουρα θα βοηθήσει στην καθιέρωση μιας ρουτίνας. Σε γενικές γραμμές, τα μωρά αυτής της ηλικίας θα βρίσκονται σε ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα που περιλαμβάνει, ύπνο, σίτιση και χρόνο παιχνιδιού.

Μόλις το μωρό σας ξυπνήσει από τον ύπνο, θα θέλει να φάει και έπειτα να παίξει.Εάν κάθε μέρα ακολουθείτε το ίδιο πρόγραμμα, το μωρό σας θα προσαρμοστεί και θα κοιμάται πιο εύκολα.

2. Δώστε προτεραιότητα στο πρόγραμμα του μωρού σας

Πολλοί γονείς δεν συνειδητοποιούν τη σημασία της συνεπούς ρουτίνας όταν ένα μωρό είναι 6 μηνών. Πολλά μωρά θα συνεχίσουν να κοιμούνται στα καροτσάκια τους όταν βρίσκονται έξω, αλλά για ορισμένα μωρά, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου τους το βράδυ.

Ένα κουρασμένο μωρό μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα να κοιμηθεί τη νύχτα και μπορεί να ξυπνήσει πιο συχνά από το κανονικό. Για να αποφύγετε την εξάντληση του μωρού, διατηρήστε το κοινωνικό σας πρόγραμμα ήπιο και δώστε προτεραιότητα στον ύπνο και την ξεκούρασή του.

3. Εστιάστε στην χαλάρωση πριν τον ύπνο

Ένα μωρό ηλικίας 6 μηνών θα χρειαστεί περίπου  10-12 ώρες ύπνου τη νύχτα, καθώς και 3 ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να βοηθήσετε το μωρό σας να αποκοιμηθεί πιο εύκολα, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που θα το βοηθά να χαλαρώνει και να ηρεμεί.

Η δημιουργία ενός ήρεμου, ασφαλούς και ήσυχου χώρου για το μωρό είναι απαραίτητη, καθώς θα το βοηθήσει να εκτονώσει την ένταση της ημέρας.