Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να «σαρώνει» την χώρα, με τα επίπεδα των κρουσμάτων να παραμένουν ψηλά, τα περιοριστικά μέτρα του lockdown εξακολουθούν να αποτελούν την νέα μας καθημερινότητα. Αν και δεν θα επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο αγαπημένο τους σχολείο, είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και να φροντίζετε ώστε να διασκεδάζουν και να χαλαρώνουν.

Διασκέδαση στα.. ύψη

Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

*Διασκέδαση στην κουζίνα

Δεν είναι απαραίτητο να είστε λάτρεις της μαγειρικής για να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά. Βρείτε μία συνταγή που θα θέλατε να δοκιμάσετε και συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στη διαδικασία. Αν πάλι δεν θέλετε βοήθεια, μπορείτε να τα ενθαρρύνετε να ετοιμάσουν το τραπέζι.

*Βιβλία

Τα παιδιά που διαβάζουν βιβλία εκτός των σχολικών εξελίσσουν την νοητική τους ικανότητα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους ενώ καλλιεργούν και την κριτική τους σκέψη.

Ξεκινήστε, προτείνοντάς τους να δοκιμάσουν ένα ακουστικό βιβλίο, μιας και η αφήγηση μίας ιστορίας ισοδυναμεί με το διάβασμα της. Με το να ακούν κάποιον να διαβάζει, κατανοούν καλύτερα την έννοια της ευφράδειας, πως δηλαδή διαβάζει κάποιος σωστά, με παύσεις αλλά και χρωματίζοντας την φωνή του.

*Γυμναστική

Ειδικά την περίοδο της καραντίνας, οι ενήλικες χρειάζονται την αερόβια σωματική άσκηση περισσότερο από ποτέ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται καθημερινά κατά μέσο όρο μία ώρα σωματικής άσκησης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό, μικροί και μεγάλοι, να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

*Σινεμά στο σπίτι

Τα κρύα βράδια του χειμώνα είναι ιδανικά για σινεμά… στον ζεστό καναπέ του σπιτιού. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό για να «σπάσετε» τη μονοτονία, τότε θα μπορούσατε να δοκιμάσετε έναν μαραθώνιο ταινιών, όπου κάθε βράδυ θα επιλέγει και ένα διαφορετικό μέλος της οικογένειάς σας ποια ταινία θα δείτε.

*Επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια αποτελούν έναν θαυμάσιο τρόπο για να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας με τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Τα επιτραπέζια παιχνίδια δεν έχουν μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά βοηθούν τα παιδιά να εκτονώσουν με τρόπο υγιή τις ανταγωνιστικές τάσεις τους.