Υπάρχουν πολλά που πρέπει να έχουμε κατά νου αναφορικά με τον ποιοτικό ύπνο των παιδιών. Από τους μεσημεριανούς υπνάκους μέχρι και την ενασχόληση των παιδιών κατά την διάρκεια της ημέρας, πολλοί είναι οι γονείς που ακολουθούν ρουτίνες χαλάρωσης για να βοηθήσουν τα μικρά τους να αποφορτιστούν και να κοιμηθούν.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που οι περισσότεροι τείνουμε να αμελούμε και αυτό δεν είναι άλλο από το βραδινό τους.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το τι τρώμε μερικές ώρες πριν να ξαπλώσουμε για να αποκοιμηθούμε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς μπορεί να επηρεάσει την διάρκεια όπως και την ποιότητα του ύπνου κι επομένως της ξεκούρασής μας.

Μερικά τρόφιμα που θα βοηθήσουν το παιδί να κοιμηθεί, περιλαμβάνουν:

Ζεστό πλιγούρι βρώμης

Όταν τα παιδιά τρώνε πλιγούρι βρώμης κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν την ενέργεια που χρειάζονται για να είναι πνευματικά και σωματικά δραστήρια. Αλλά αν τους δώσετε λίγο πριν κοιμηθούν, θα τα βοηθήσει επίσης να κοιμηθούν καλύτερα.

Αποτελεί ένα καταπραϋντικό γεύμα, αλλά και επειδή περιέχει και τρυπτοφάνη, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να χαλαρώσει στο τέλος της ημέρας.

Μαγειρεμένο σπανάκι

Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο φαγητό για το παιδί αλλά εάν μπορείτε να το πείσετε να φάει έστω και λίγο, θα δείτε ότι το παιδί θα αποκοιμηθεί πιο εύκολα. Το σπανάκι είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα που ευνοούν τον ύπνο, ένα από τα μεγαλύτερα είναι το μαγνήσιο.

Το μαγνήσιο βοηθά τους μύες και τα νεύρα του σώματος να ηρεμήσουν, κάτι που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το μικρό σας βιώνει «εκρήξεις» ανάπτυξης και έχουν ως αποτέλεσμα μικρές κράμπες στο σώμα τους.

Κοτόπουλο ή γαλοπούλα

Η γαλοπούλα, όπως και το κοτόπουλο, περιέχουν τρυπτοφάνη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ύπνου. Αυτό το αμινοξύ είναι χρήσιμο στη διαδικασία δημιουργίας σεροτονίνης, η οποία βοηθά στη χαλάρωση, την καλύτερη διάθεση και στη συνέχεια, τελικά, μελατονίνης, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να χαλαρώσει και να είναι έτοιμος να κοιμηθεί.

Επομένως, βάλτε στο βραδινό του παιδιού λίγα κομματάκια κοτόπουλο ή γαλοπούλα όχι μόνο για να πάρουν την απαραίτητη πρωτεΐνη αλλά και για να καταφέρουν να χαλαρώσουν.