Σε περίπτωση που το είχατε ξεχάσει μην ανησυχείτε, είμαστε εμείς εδώ για να σας το υπενθυμίσουμε! Την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω. Καλό θα ήταν λοιπόν , σιγά σιγά να αναπροσαρμόσετε την ρουτίνα των παιδιών σας στην νέα ώρα, ώστε να μην διαταραχτεί το πρόγραμμα τους και πόσο μάλλον ο ύπνος τους. Σας έχουμε μερικές συμβουλές για το καταφέρετε το γρηγορότερο.

Κάντε σταδιακές αλλαγές

Μπορείτε να το καταφέρετε από σήμερα έως την Κυριακή, αλλάζοντας την ώρα του ύπνου ένα τέταρτο πιο νωρίς. Παράδειγμα αν η ώρα που βάζετε το παιδί σας για ύπνο είναι στις 8, σήμερα δοκιμάστε να το αλλάξετε στις 7:45. Με αυτό τον ρυθμό μέχρι την Κυριακή θα έχετε αλλάξει την ώρα του ύπνου σχεδόν μια ώρα πίσω.

Κουράστε το!

Προγραμματίστε αυτές τις μέρες να είναι γεμάτες από βόλτες και παιχνίδι. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο και να το αφήσετε να τρέξει, να παίξει μέχρι να κουραστεί, ώστε το βράδυ να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Βοηθήστε το να χαλαρώσει λίγο πριν τον ύπνο

Χαμηλώστε τα φώτα και κλείστε τις κουρτίνες μισή ή μια ώρα πριν τον ύπνο, για να το κάνετε να νιώσει ότι έρχεται η ώρα να κοιμηθεί. Διατηρείστε κανονικά την ρουτίνα του ύπνου του, με ότι αυτό σημαίνει είτε ένα νανούρισμα, είτε ένα παραμύθι.

Προσαρμόστε και τις άλλες δραστηριότητές του στο νέο πρόγραμμα

Όταν αποφασίσετε να αλλάξετε την ώρα του ύπνου, αντίστοιχα αλλάξτε την ώρα του φαγητού και την ώρα του μπάνιου, για να υπάρχει αλληλουχία στο πρόγραμμά του!

Αλλάξτε την ώρα αφύπνισης

Διατηρήστε τις ώρες που κοιμάται το παιδί σας. Αλλάξτε την ώρα της αφύπνισης ,ώστε να αντιστοιχεί με την νέα ώρα του ύπνου.

Προσέξτε τι τρώει πριν τον ύπνο

Βοηθήστε το να κοιμηθεί πιο εύκολα ,δίνοντας του τροφές που θα το ηρεμήσουν. Ιδανικές τροφές είναι η μπανάνα, η οποία είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία που σχετίζονται με τον ύπνο και την βελτίωσή του. Τα γαλακτοκομικά πηγές ασβεστίου, που βοηθούν την παραγωγή μελατονίνης.

Κρατήστε τα άνετα

Η θερμοκρασία όσο προχωράμε προς τον χειμώνα πέφτει όλο και περισσότερο. Βεβαιωθείτε ότι το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας είναι ζεστό και άνετο ώστε να του εξασφαλίσει έναν ήρεμο και ήσυχο βραδινό ύπνο.