Για να φέρουμε αέρα ανανέωσης στο σπίτι μας δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, που απαιτούν προγραμματισμό και ελεύθερο χρόνο. Αρκεί να έχουμε καλή διάθεση και την καλύτερη παρέα των παιδιών, αφού μπορούν να βοηθήσουν ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Μερικές προσωπικές «πινελιές» που μπορείτε να βάλετε στους χώρους σας, περιλαμβάνουν:

Πιάνουμε τα πινέλα

Δοκιμάστε να αλλάξετε το χρώμα σε 1-2 τοίχους και δείτε αμέσως τον χώρο να μεταμορφώνεται. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου, που κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία και χαρίζουν παιχνιδιάρικο ύφος.

Αν επιλέξετε έντονες και σκούρες αποχρώσεις, όπως το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε, να θυμάστε ότι θα είναι δύσκολο να καλυφθούν από πάνω με άλλα χρώματα.

Αναδιάταξη στα έπιπλα

Επιχειρήστε να αλλάξετε τη θέση των επίπλων όχι μόνο σε έναν συγκεκριμένο χώρο αλλά και ανάμεσα σε διαφορετικά δωμάτια και κάντε νέους συνδυασμούς, που θα δώσουν χαρακτήρα στον χώρο.

Για παράδειγμα, στο σαλόνι τολμήστε να συνδυάσετε μια vintage πολυθρόνα με ένα μοντέρνο τραπεζάκι. Αντίστοιχα, στο υπνοδωμάτιο αλλάξτε τη θέση του κρεβατιού και προσθέστε κάποιο έπιπλο (π.χ. μια συρταριέρα) από άλλο δωμάτιο. Φροντίστε η νέα θέση των επίπλων να είναι βολική και να δείχνει τον χώρο μεγαλύτερο.

Μπορείτε να προτείνετε στα παιδιά ακόμα να ανταλλάξουν μεταξύ τους κάποιο έπιπλο για να σπάσει η μονοτονία στα παιδικά δωμάτια.

Αλλάζουμε «ατμόσφαιρα»

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αλλάζει ένας χώρος με τον φωτισμό. Στο σαλόνι τοποθετήστε πρόσθετα φωτιστικά, όπως σποτ, απλίκες και επιδαπέδια, τα οποία θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγάλος και φιλόξενος, ενώ σε μια γωνιά δημιουργήστε μια συλλογή από αρωματικά κεριά.

Στην κρεβατοκάμαρα ανανεώστε τον φωτισμό αλλάζοντας τα καπέλα στα πορτατίφ.  Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο θα κάνει το δωμάτιο να αποκτήσει περισσότερο φως και να δείχνει μεγαλύτερο.