Μετά από μια κουραστική μέρα στο σχολείο, τα παιδιά μπορεί να επιστρέψουν στο σπίτι με μια… πολύ πεινασμένη κοιλίτσα. Είτε η περίοδος του μεσημεριανού τους γεύματος είναι νωρίτερα μέσα στην ημέρα, είτε η όρεξή τους έχει ανοίξει από τις πολλές δραστηριότητες, σίγουρα θα χρειαστούν κάτι να τα κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Και επειδή για το βραδινό δεν μένουν παρά λίγες μόνο ώρες, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα τους δώσετε υγιεινά σνακ που θα τα «κρατήσουν» χωρίς να χορτάσουν πολύ.

Λαχταριστά σνακ μετά το σχολείο και πριν το βραδινό

Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα σνακ είναι θρεπτικά και ότι δεν τους δίνετε κάτι πρόχειρο μόνο και μόνο για να περιοριστεί η όρεξή τους. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν:

Χουρμάδες με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και καρύδα

Αυτό αποτελεί το τέλειο γλυκό σνακ που δεν έχει τις επιπτώσεις της ζάχαρης. Μπορείτε να τους προσφέρετε στο παιδί μαζί με ξηρούς καρπούς, σπόρους, αποξηραμένα φρούτα, καρύδα ή και σκόνη κακάο. Πρόκειται για ένα γλυκό επιδόρπιο «πλούσιο» σε φυτικές ίνες, μερικά γραμμάρια πρωτεΐνης και θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο σε κάθε μπουκιά.

Ρολά γαλοπούλας

Είτε είναι σε ένα σάντουιτς είτε απλώς το απολαμβάνουμε σε ρολά το ψητό στήθος γαλοπούλας είναι μια τέλεια προσθήκη για σνακ μετά το σχολείο. Είναι μια επιλογή ιδιαίτερα φιλική για τα παιδιά επειδή είναι γεμάτα με πρωτεΐνη, βολικά και το κυριότερο νόστιμα.

Μπουκίτσες μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Κόψτε επάνω σε μπανάνα, βυθίστε το σε σοκολάτα, προσθέστε μερικά φιστίκια ή φυστικοβούτυρο στην κορυφή, αφήστε το για λίγο στην κατάψυξη και θα έχετε ένα υγιεινό σνακ για μετά το σχολείο που τα παιδιά θα λατρέψουν.

Και επειδή γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να πείσουμε τα παιδιά να τρώνε φρούτα καθημερινά, οι κατεψυγμένες μπανάνες θα τα κάνει να τα αναζητούν στην πρώτη ευκαιρία.

Μίνι μπολ με ζυμαρικά και σάλτσα

Δεν χρειάζονται να φάνε ένα ολόκληρο μπολ μακαρόνια. Αντ’αυτού γιατί να μην προσπαθήσετε να το μετατρέψετε σε ένα σνακ μετά το σχολείο για τα παιδιά σας; Ένα μπολ ζυμαρικά μπορεί να είναι ένα χορταστικό σνακ μετά το σχολείο, χάρη στις βιταμίνες Β, την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες που παρέχει.

Ψωμί του τοστ με σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου

Το τέλειο άλειμμα για να ολοκληρώσετε ένα υγιεινό σνακ, το σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου δίνει στο παιδί πολλά επιπλέον θρεπτικά συστατικά.  Μπορείτε να το συνδυάσετε με μία φέτα το τοστ, ένα φρούτο ή μερικά κράκερ ώστε τα παιδιά να λάβουν όχι μόνο ικανοποιητική πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, αλλά τους δίνει επίσης μια ώθηση σε θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου, όπως η χολίνη και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.