Μην μπερδεύεσαι! Δεν θα ξεκινήσεις να σηκώνεις βάρη ή να τρέχεις γύρω από τα γραφεία της επιχείρησης που δουλεύεις. Θα πρέπει να ακολουθήσεις μερικές μόνο συμβουλές για ξεκινήσει το σώμα σου αλλά και το μυαλό σου να αισθάνονται καλύτερα.

Αρχικά, θα πρέπει να σταματήσεις το κακό συνήθειο που έχεις να μη σηκώνεσαι σχεδόν καθόλου από την καρέκλα σου κατά τη διάρκεια της εργασίας σου. Είναι το χειρότερο απ’ όλα!

Μη σκέφτεσαι ότι αν λείψεις έστω και πέντε λεπτά θα έχουν «σκάσει» ένα σωρό νέα πράγματα για να κάνεις. Είναι λογικό ότι αυτό θα συμβεί. Επομένως, αποδέξου το και προχώρα.

Ούτως η άλλως και στον υπολογιστή σου να ήσουν δεν θα μπορούσες να τα λύσεις όλα δια μαγείας εντός 5 λεπτών.

Άρα, συμβουλή πρώτη: Σήκω από την καρέκλα και περπάτησε. Ιδανικά, θα πρέπει να το κάνεις αυτό κάθε μισή ώρα ώστε να αποφεύγεται το μούδιασμα των άκρων σου. Και ανά μία ώρα να το κάνεις δεν θα χαλάσει και ο κόσμος. Απλά κάνε το!

Συμβουλή δεύτερη: Να κάθεσαι σωστά! Στο έχουν πει όλοι χίλιες φορές. Μην καμπουριάζεις πάνω από την οθόνη και το πληκτρολόγιο. Κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας σου σωστή στάση. Στήριξε τον αγκώνα σου ορθά, ίσιωσε την πλάτη σου στην καρέκλα και δούλεψε με μια οθόνη με κλίση 30 μοιρών σε σύγκριση με το πρόσωπό σου.

.

 Συμβουλή τρίτη: Επίλεξε τα σωστά έπιπλα. Το Α και το Ω για μια σωστή στάση σώματος με λιγότερους πόνους στο τέλος της ημέρας είναι ο σωστός εξοπλισμός. Διάλεξε μια καλή εργονομική καρέκλα και ένα μεγάλο και άνετο γραφείο στο ιδανικό ύψος για εσένα. Μην ξεχάσεις το υποπόδιο για τη σωστή στήριξη των ποδιών σου αλλά και το mousepad για να μην παιδεύεις και ταλαιπωρείς χωρίς λόγο τον καρπό σου.

Συμβουλή τέταρτη: Κάνε ασκήσεις στο γραφείο! Ξεκίνα από το κεφάλι και τον αυχένα σου. Τοποθέτησε το αριστερό σου χέρι στο δεξιό μέρος του κεφαλιού σου και άσκησε μια μικρή πίεση γέρνοντας τον αυχένα σου προς τη μεριά του χεριού σου. Μείνε εκεί λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, κάνε ακριβώς το ίδιο με τις αντίθετες πλευρές.

.

Σήκω από την καρέκλα σου και τοποθέτησε και τα δύο σου χέρια στο γραφείο μέχρι τον πήχη. Γύρε προς το κάτω προσπαθώντας να φέρεις την πλάτη σου σε ευθεία με τα χέρια σου και παράλληλα προς το πάτωμα. Λύγισε τα πόδια σου όσο χρειάζεται για να πετύχεις τη  σωστή στάση. Μην καμπουριάζεις. Το μυστικό εδώ είναι να μείνεις για μερικά δευτερόλεπτα έτσι. Θα νιώσεις σύντομα να ξέρεις ένα αίσθημα ξεκούρασης.

Αν ντρέπεσαι (που δεν θα έπρεπε) να κάνεις την παραπάνω άσκηση απλώς κάτσε στην καρέκλα σου και μπλέξε τα δάκτυλά σου. Τώρα τέντωσε προς τα πάνω τα άκρα σου εναλλάξ δεξιά και αριστερά. Κάνε το ίδιο αλλά αυτή τη φορά έχοντας τα χέρια σου στην ευθεία μπροστά σου. Άσκησε μια ελαφριά πίεση στα δάκτυλά σου. Θα βοηθήσει για να χαλαρώσει η πίεση που νιώθεις στον καρπό σου!