Από τη στιγμή που μια γυναίκα αποφασίζει να κυοφορήσει μια νέα ζωή, το θάρρος, το κουράγιο, η αντοχή κι η δοτικότητα είναι κατά κανόνα τα στοιχεία εκείνα που «τρέχουν» στις φλέβες της, ανεξαρτήτως συνθηκών και δυσκολιών.

Χάρη στη μητρική αφοσίωση, αποκτάμε μεγαλώνοντας το αντίστοιχο θάρρος να κοιτάμε μπροστά και να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες κι αυτή η «αξία» είναι μαζί μας για πάντα, ακόμη κι όταν η μητέρα μας δεν είναι πια εκεί για μας…

Διαβάστε επίσης: Μητρικό ένστικτο: Δεν υπάρχει ένας τρόπος να είσαι μαμά

 

Ανθεκτικότητα: Το κύριο χαρακτηριστικό μιας μαμάς

Μία από τις αρετές μιας μαμάς είναι η ικανότητα του να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της και να εξελίσσεται καθημερινά για την ευημερία των παιδιών της.

Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μέρος της καθημερινότητάς της. Γι’ αυτό, ακόμη κι όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις ποικίλες δυσκολίες της μητρότητας, κατορθώνει να ξεπερνά τα εμπόδια και να κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για την ευτυχία των παιδιών της.

Με θάρρος και συναισθηματική ευθύνη, μια μητέρα μαζεύει δύναμη και μονίμως προχωρά μπροστά.

Η μαμά μας είναι η καλύτερη δασκάλα μας

Ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες της ζωής, οι μητέρες συχνά «διδάσκουν» αβίαστα κι αυθόρμητα στα παιδιά τους την αξία της εσωτερικής δύναμης και της αγάπης.

Μέσα από την ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη της μητέρας μα και του πατέρα μας, είμαστε σε θέση μεγαλώνοντας να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με αυτοπεποίθηση και να εξελιχθούμε σε έναν αυτόνομο και συναισθηματικά ισορροπημένο ενήλικα.

Το θάρρος είναι η παρακαταθήκη μιας μητέρας

Κάθε θαρραλέα μητέρα γνωρίζει πως για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά της, πρέπει πρωτίστως εκείνη να θεραπεύσει τις συναισθηματικές της πληγές ώστε να είναι το σωστό παράδειγμα για εκείνα. Κάθε θαρραλέα μαμά φροντίζει τον εαυτό της ώστε να μπορεί να φροντίζει τα παιδιά της. Κάθε θαρραλέα μαμά, κάνει λάθη μα δεν εγκαταλείπει.

Από την πρώτη στιγμή που μια μαμά κυοφορεί, δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να μεγαλώσει το παιδί της, όσα εμπόδια κι αν η ζωή βάζει στο δρόμο της. Όλο αυτό το θάρρος και η γενναιότητα που χαρακτηρίζουν μια μητέρα είναι αξίες που μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή και μας παρακινούν να βρίσκουμε την πολυπόθητη εσωτερική μας δύναμη ώστε να μην εγκαταλείπουμε, αλλά να αυτοβελτιωνόμαστε, να εκπληρώνουμε τα όνειρά μας και με θάρρος να διαχειριζόμαστε τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.