Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με τη σχέση πατέρα-γιου. Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι ο δεσμός μεταξύ πατέρα και γιου καθορίζει πολλά για τη διαμόρφωση της φύσης και του χαρακτήρα του παιδιού.

Καθώς ένα αγόρι μεγαλώνει, θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα το επηρεάσουν και την εξέλιξή του μέχρι την ενηλικίωση. Ως πατέρας, είστε, και σας χρειάζεται να είστε, το σημαντικότερο πρότυπο του.

Διαβάστε επίσης: Μπαμπάς-μωρό: Πώς να χτίσετε ένα ισχυρό δέσιμο

Ακολουθούν 5 πράγματα που χρειάζεται ένας γιος από τον πατέρα του:

1. Ο γιος σας θέλει να αγαπάτε τη μητέρα του

Όταν αγαπάτε τη γυναίκα σας ή τη μητέρα του γιου σας, του δείχνετε πώς να φέρεται στη μητέρα του, στις αδελφές του και σε όλες τις γυναίκες που θα συναντήσει στη ζωή του. Αυτό θα θέσει τα θεμέλια για τις σχέσεις που θα έχει αργότερα στη ζωή του. Αν έχετε χωρίσει και η σχέση σας είναι δύσκολη, κάντε ό,τι μπορείτε για να φέρεστε στη μητέρα του με σεβασμό.

2. Είναι ανάγκη να σας δει να αποτυγχάνετε, όχι μόνο να πετυχαίνετε

Ο καλύτερος δάσκαλος είναι η αποτυχία. Ο καλύτερος τύπος αποτυχίας από τον οποίο μπορείς να μάθεις είναι η αποτυχία κάποιου άλλου. Όταν ο γιος σας σας βλέπει να αποτυγχάνετε και να χειρίζεστε καλά την αποτυχία, βλέπει ότι δεν πειράζει να κάνετε λάθη.

Ένα αγόρι που δεν φοβάται να κάνει λάθη θα εξελιχθεί σε έναν άνδρα που θα είναι σε θέση να δεχτεί και να κατακτήσει μεγάλες προκλήσεις.

3. Είναι σημαντικό να είστε παρόντες

Καθώς εκπληρώνετε όλους τους διαφορετικούς ρόλους που έχετε, μπορεί να σας τραβάνε προς πολλές κατευθύνσεις. Όμως ο γιος σας χρειάζεται να είστε παρόντες στην εκπαίδευσή του, στην κοινωνική του ζωή και σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Ορισμένοι τομείς δεν προορίζονται μόνο για τη μαμά ή μόνο για τους φίλους του. Η παρουσία σας σε όλους τους τομείς θα του δώσει την υποστήριξη που χρειάζεται.

4. Δείξτε την αγάπη σας ανεξάρτητα από τις επιλογές του

Μπορεί να είστε ο μεγαλύτερος σαν τον σπορ. Και ο γιος σας μπορεί να μην θέλει να κλωτσήσει μια μπάλα. Ανεξάρτητα από τις επιλογές που κάνει ο γιος σας, χρειάζεται να τον αγαπάτε, ακόμη και αν είναι διαφορετικές από τις δικές σας.

Ακόμα και όταν είναι λάθος επιλογές. Η αγάπη και η καθοδήγησή σας θα ανοίξει την πόρτα στην εμπιστοσύνη και την αποδοχή που θα χτίσουν τη σχέση σας. Και θα χτίσει την αυτοεκτίμησή του.

5. Δώστε του την επιβεβαίωση

«Σ’ αγαπώ», «είμαι περήφανος για σένα», «ξέρω ότι μπορείς να τα καταφέρεις». Ο γιος σας χρειάζεται την ενθάρρυνσή σας. Χρειάζεται να ακούσει τα λόγια που τον αφήνουν να καταλάβει ότι είστε περίφανος που είναι γιος σας.