Εύχεστε να υπήρχαν περισσότερες από 24 ώρες μέσα στην ημέρα ή να μπορούσατε να κλωνοποιήσετε τον εαυτό σας προκειμένου να κάνετε περισσότερες δουλειές ταυτόχρονα και σε λιγότερο χρόνο;

Η μητρότητα είναι γεμάτη ευθύνες και η εύρεση χρόνου για να τακτοποιήσετε τα πάντα αποτελεί τεράστια πρόκληση για τις περισσότερες μητέρες. Ιδίως εκείνες που δουλεύουν. Η λίστα με τις δουλειές σας δεν τελειώνει ποτέ. Εν τω μεταξύ, τα παιδιά σας μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και χρειάζονται την παρουσία και την προσοχή σας περισσότερο από ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Γιατί μερικές μαμάδες δεν αρρωσταίνουν ποτέ;

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο στην ημέρα σας; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μπορείτε να τα καταφέρετε όλα και να σας μένει χρόνος γι αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία – τα παιδιά σας.

1. Καθιερώστε μια πρωινή ρουτίνα

Η πρωινή ρουτίνα είναι μια σειρά από δραστηριότητες που κάνετε κάθε πρωί με την ίδια σειρά για να κάνετε τα πρωινά σας λιγότερο αγχωτικά και πιο οργανωμένα. Σας βοηθά να βγείτε εγκαίρως από την πόρτα, ώστε να μην υπάρχει βιασύνη ή πανικός για το πού είναι τα παπούτσια όλων.

2. Προετοιμάστε τα σχολικά γεύματα από πριν

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι να προετοιμάσετε τα σχολικά γεύματα του παιδιού σας για μια εβδομάδα από πριν. Στη συνέχεια, το μόνο που έχουν να κάνουν τα παιδιά είναι να πακετάρουν τα σνακ τους και ένα μπουκάλι νερό και όλα είναι έτοιμα.

3. Προγραμματίστε τα οικογενειακά γεύματα

Ο σχεδιασμός γευμάτων είναι η πρακτική της δημιουργίας ενός εβδομαδιαίου μενού και μιας λίστας πριν πάτε για ψώνια. Όταν ξέρετε τι θα φτιάξετε για δείπνο κάθε βράδυ της εβδομάδας, θα εξοικονομήσετε χρήματα από τα ψώνια, επειδή θα αγοράζετε μόνο ό,τι χρειάζεται για τα γεύματα της εβδομάδας.

4. Φτιάξτε μια εβδομαδιαία λίστα εργασιών

Η δημιουργία μιας εβδομαδιαίας λίστας εργασιών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και συγκεντρωμένοι. Ξεκινήστε την Κυριακή το βράδυ με εργασίες και υποχρεώσεις για την εβδομάδα που έρχεται. Δημιουργήστε μια κύρια λίστα με τα πιο σημαντικά στοιχεία να επισημαίνονται ως κορυφαίες προτεραιότητες.

5. Περιορίστε το δικό σας χρόνο επί οθόνης

Οι ψηφιακές συσκευές μπορεί να είναι μια τεράστια σπατάλη πολύτιμου χρόνου. Κάθεστε για ένα λεπτό και το επόμενο πράγμα που καταλαβαίνετε είναι ότι έχουν περάσει δύο ώρες και δεν έχετε κάνει τίποτα.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε την τηλεόραση, την πλοήγηση στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, ρυθμίστε ένα χρονικό όριο στο τηλέφωνό σας.

6. Χρησιμοποιήστε τις υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις του ημερολογίου του τηλεφώνου σας

Η χρήση των υπενθυμίσεων του ημερολογίου του τηλεφώνου σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να θυμάστε σημαντικές ημερομηνίες όπως γενέθλια, επετείους, ραντεβού με γιατρό κ.λπ. Μπορείτε επίσης να ορίσετε υπενθυμίσεις και για τα πιο απλά πράγματα όπως το να πάρετε γάλα.

7. Declutter

Το decluttering είναι μια στρατηγική με την οποία δεν θα χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο για να καθαρίζετε ή να ψάχνετε για αντικείμενα, επειδή όλα θα είναι οργανωμένα και εύκολα να τα βρείτε. Για παράδειγμα μπορείτε να ταξινομήσετε και να αρχίσετε να κρεμάτε περισσότερα ρούχα. Το δίπλωμα των ρούχων διαρκεί πολύ παραπάνω από το κρέμασμα.

8. Αφήστε την τελειότητα

Μερικές φορές η διαχείριση του χρόνου μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να αφεθείτε και να αποδεχτείτε ότι τα πράγματα δεν θα είναι πάντα τέλεια. Δεν πειράζει αν τα πατώματα δεν είναι πεντακάθαρα, τα ρούχα δεν είναι διπλωμένα ή η κουζίνα σας είναι λίγο ακατάστατη μετά το μαγείρεμα του δείπνου. Η οικογένειά σας ζει στο σπίτι και οι ακαταστασίες είναι μέρος της ζωής.