Όταν το μωρό σας φτάσει στην ηλικία των 6 μηνών, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συμπληρωματική σίτιση. Ωστόσο, δεν μπορούν να εισαχθούν αμέσως όλα τα τρόφιμα στη διατροφή του. Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για εκείνο σε αυτό το στάδιο της ζωής του;

 

Διαβάστε επίσης: Βρέφος: Η σημασία της διατροφής στη γνωστική του ανάπτυξη

 

 

Τα φρούτα που μπορεί και πρέπει να φάει το μωρό σας

Μπανάνα

Η μπανάνα είναι μια από τις καλύτερες πηγές καλίου και περιέχει υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, άρα παρέχει «ποιοτική» ενέργεια.

Επιπλέον, το μωρό μπορεί να την πιάσει και να την καταναλώσει σχετικά εύκολα. Μπορείτε να του την προσφέρετε πολτοποιημένη ή ολόκληρη ώστε το μωρό σας να αρχίσει να… πειραματίζεται.

Αχλάδι

Τα αχλάδια ξεχωρίζουν για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Αυτή η θρεπτική ουσία έχει αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Εάν δεν επιτευχθούν τα βέλτιστα επίπεδα στο σώμα, τα μωρά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν λοιμώξεις, ειδικά των πνευμόνων. Τέλος, η βιταμίνη C δρα και ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Μήλο

Χάρη στα μήλα, η σωστή πρόσληψη φυτικών ινών είναι εγγυημένη. Αυτό το φρούτο περιέχει μια ουσία γνωστή ως πηκτίνη που είναι ικανή να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Το να το προσφέρετε στο μωρό σας είναι πολύ απλό. Μια επιλογή είναι να ετοιμάσετε κομπόστα ή σάλτσα μήλου, αν και μπορείτε επίσης να δώσετε στο μωρό σας μεσαίου μεγέθους κομμάτια που έχουν πρώτα βεβαίως ξεφλουδιστεί και πλυθεί.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια είναι γνωστά για τη συγκέντρωση τους σε βιταμίνη C. Είναι σύνηθες να καταναλώνονται ως χυμός, αν και είναι πολύ καλύτερο να τα τρώνε τα παιδιά ολόκληρα. Με αυτόν τον τρόπο, οι φυτικές ίνες δε «χάνονται» και υπάρχει πιο θετική επίδραση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Ακτινίδια

Άλλο ένα τέλειο φρούτο που μπορείτε να προσφέρετε στο 6 μηνών μωρό σας είναι το ακτινίδιο. Έχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης C. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για την πρόληψη του σχηματισμού ελεύθερων ριζών και της επακόλουθης συσσώρευσής τους στους ιστούς του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνονται μακροπρόθεσμα πολλές σύνθετες ασθένειες.

Πεπόνι

Τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά είναι απαραίτητα για να εξασφαλίσουν την καλή ενυδάτωση. Επιπλέον, το πεπόνι, όπως και το καρπούζι είναι όλα πολύ νόστιμα, οπότε τα μωρά τα δέχονται με μεγάλη ευχαρίστηση.

Κόψτε το πεπόνι σε μικρά τρίγωνα και προσφέρετέ το στο μωρό με προσοχή να μην έχει σπόρους.

Ροδάκινο

Τα ροδάκινα είναι γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα που αναφέραμε. Επομένως, προσφέρετέ το στο μωρό, έχοντας παράλληλα το νου σας.

Γιατί φρούτα και λαχανικά;

Για προφανείς λόγους. Η συμπερίληψη φρούτων και λαχανικών στη διατροφή των βρεφών είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά αλλά και επειδή κατά τα πρώτα στάδια της ζωής τους, τους δίνεται η δυνατότητα να καθιερώσουν ωφέλιμες διατροφικές συνήθειες που είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να ακολουθούν μελλοντικά.