Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας ως γονείς είναι ο ποιοτικός χρόνος που οφείλουμε να περνάμε με εκείνο. Ωστόσο, λόγω των γρήγορων ρυθμών της σύγχρονης ζωής και την εισβολή της τεχνολογίας είναι όλο και πιο δύσκολο να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες, και μάλιστα υπαίθριες, οικογενειακώς. Ως αποτέλεσμα, χάνονται οι ευκαιρίες που έχουμε για μεγαλύτερη συναισθηματική σύνδεση, σχεδόν χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Ακολουθούν ορισμένες ιδέες ώστε την προαναφερθείσα κατάσταση να την αλλάξετε από σήμερα…

 

 

Διαβάστε επίσης: Συναισθηματική σύνδεση: Το «κλειδί» για να μας ακούει το παιδί

 

 

 

Δραστηριότητες στη φύση που μας δένουν περισσότερο με τα παιδιά

 

 

Οι δραστηριότητες στις οποίες η φύση είναι ο πρωταγωνιστής όχι μόνο συμβάλλουν στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και στην αποτελεσματική επικοινωνία κάθε οικογένειας, την ομαδική εργασία και την από κοινού επίλυση προβλημάτων.

 

 

Πεζοπορία

 

Τίποτα δε συγκρίνεται με το να ξεφεύγεις από την πόλη και να αναπνέεις τον καθαρό αέρα της εξοχής. Οι περίπατοι στη φύση και η πεζοπορία είναι ιδανικές δραστηριότητες για να γνωρίσετε και να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά κάθε περιοχής όλοι μαζί. Επιπλέον, αυτές οι δραστηριότητες είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά σημαντικά πράγματα για το περιβάλλον.

 

 

Βόλτες με το ποδήλατο

 

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σχεδιάζετε εύκολες και ασφαλείς διαδρομές στις οποίες μπορείτε να χωνέψετε το φαγητό των ημερών και να διασκεδάσετε με το παιδί.

Οι βόλτες με το ποδήλατο είναι ένας τέλειος τρόπος για να εξερευνήσετε νέα μέρη και να απολαύσετε μαζί την ύπαιθρο. Επιπλέον, είναι μια δραστηριότητα που όχι μόνο μας συνδέει με τη φύση, αλλά βοηθά και στην πρόληψη της καθιστικής ζωής ενώ προάγει τη σωματική και ψυχική ευεξία.

 

 

Παιχνίδια και αθλήματα

 

 

Το παιχνίδι θα είναι πάντα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνδεθείτε με το παιδί σας και να του δείξετε την αγάπη σας. Το να το κάνετε σε εξωτερικούς χώρους είναι επιπλέον ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη σωματική δραστηριότητα και τη δημιουργικότητα.

Επιλέξτε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων όπως το ποδόσφαιρο, το τρέξιμο, το κρυφτό κτλ., που είναι διασκεδαστικά για όλη την οικογένεια.

 

 

Εξερεύνηση

 

 

Ο ενθουσιασμός της εξερεύνησης νέων τόπων είναι έμφυτος κατά την παιδική ηλικία και βοηθά στην ανάπτυξη της περιέργειας στα παιδιά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επίσκεψη σε πάρκα, μουσεία ή ιστορικούς χώρους ή απλώς εξερεύνηση κοντινών φυσικών περιοχών. Κάθε πόλη, κωμόπολη, χωριό, είναι γεμάτη από όμορφα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε, και ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη παρέα αν όχι τα παιδιά σας;

 

Τα οφέλη των υπαίθριων δραστηριοτήτων

 

 

Τα 3 πιο σημαντικά οφέλη του χρόνου στη φύση με τα παιδιά είναι:

#1 Ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού γονέων- παιδιού.

#2 Βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας- Μείωση του στρες για όλα τα μέλη της οικογένειας.

#3 Ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών.