Ακόμα και οι μικρές σταδιακές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να παράγουν θετικά και επιδραστικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα στην οικογένεια όσον αφορά την υγεία και την ευεξία. Επιπλέον, η δέσμευση για απλούς στόχους  ευεξίας μοιάζει πιο ρεαλιστική και εφικτή μέσα στη φασαρία της καθημερινής ζωής των γονέων.

1. Οικογενειακοί περίπατοι

Όταν έχετε μικρά παιδιά, το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο οποιαδήποτε μέρα μπορεί να μοιάζει με αναρρίχηση στο Έβερεστ. Γ

ιατί να μην εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε οικογενειακούς περιπάτους -ίσως μετά το δείπνο- ως έναν τρόπο να αυξήσετε τη σωματική σας ευεξία;

Διαβάστε επίσης: Οικογένεια: Πώς να «συνδεθείτε» όταν αποσυνδέεστε από τις οθόνες

Κάντε μέρος της ρουτίνας σας να κάνετε οικογενειακούς περιπάτους και να εξερευνήσετε διαφορετικά μέρη της γειτονιάς σας. Το περπάτημα μπορεί να υποστηρίξει την πέψη σας και να βελτιώσει την ψυχική υγεία της οικογένειάς σας.

Επιπλέον, το να βγαίνετε μαζί από το σπίτι είναι μια εμπειρία που ενισχύει τους δεσμούς που μπορεί να γίνει οικογενειακή παράδοση.

2. Διαλείμματα από τις οθόνες

Μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατο για όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι απαλλαγμένα από τις οθόνες για 24 ώρες. Ωστόσο, η πραγματοποίηση ορισμένων μικρών σταδιακών αλλαγών για τη μείωση του χρόνου οθόνης μπορεί να αποδειχθεί επωφελής τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Η απομάκρυνση των οθονών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μπορεί να εμπνεύσει άλλες υγιεινές συνήθειες και να επιτρέψει επίσης περισσότερο χρόνο για οικογενειακές συζητήσεις. Όταν αφαιρούμε τις οθόνες, νιώθουμε πιο άνετα, έχουμε περισσότερη υπομονή και είμαστε συνολικά πιο συντονισμένοι μεταξύ μας.

3. Quiet time

Προσπαθήστε να αφιερώνεστε 20 λεπτά από την ημέρα σας αρκετές φορές την εβδομάδα για να έχετε όλοι χρόνο να ηρεμήσετε, να σκεφτείτε και να ξεκουραστείτε χωρίς περισπασμούς. Στην αρχή, αυτό μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση, τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά.

Αλλά σταδιακά όλοι θα αρχίσουν να απολαμβάνουν να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους να διαβάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο ή να παίξουν με τα αθόρυβα παιχνίδια τους ανεξάρτητα.

Όταν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά, ο ήσυχος χρόνος μπορεί να είναι όταν κοιμούνται, αλλά όταν είναι λίγο μεγαλύτερα, μπορείτε να ενσωματώσετε μικρά διαστήματα ξεκούρασης που θα σας κάνουν να νιώθετε αναζωογονημένοι.

4. Ενυδάτωση

Βάλτε στόχο ως οικογένεια να αυξήσετε τη συνολική πρόσληψη νερού. Ένας εύκολος τρόπος για να διατηρείτε τον έλεγχο είναι ο καθένας να έχει το δικό του ειδικό μπουκάλι νερού για να παρακολουθεί πόσο νερό έχει πιει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το νερό συντηρεί τον οργανισμό μας, γι’ αυτό δίνουμε προτεραιότητα στην κατανάλωση της σωστής ποσότητας για τον οργανισμό μας πάνω από οποιοδήποτε άλλο υγρό.

5. Προστασία από τον ήλιο

Η προστασία από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε να είμαστε πλήρως προστατευμένοι με αντηλιακό και καπέλο όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Δεν είναι πάντα διασκεδαστικό να βάζετε προστατευτικό αντηλιακό και καπέλο, αλλά το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί για χρόνια.