Της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη, εικονογράφηση: Θέντα Μιμιλάκη, ειδική έκδοση του Συλλόγου «Φροντίδα», για παιδιά από 6 ετών.

Ο μικρός Σταμάτης προτιμά να ζει ασφαλής στον κόσμο της φαντασίας του, «στον πύργο του», με μόνο σύνδεσμο με την πραγματικότητα το μεγαλύτερό του αδερφό. Είναι ο τρόπος του να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Ο αδερφός του -που τον λατρεύει- τον σπρώχνει να βγει έξω, «στον πραγματικό κόσμο», και να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει: Μία θέση στα όνειρα και στις ελπίδες! Αλήθεια, θα τα καταφέρει;
Λίγα λόγια για τη «Φροντίδα»
Το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Φροντίδα», για άτομα με εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομο Down, πιστεύει ότι οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο «μέσου ανθρώπου». Έτσι, η «Φροντίδα» είναι ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και τη στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, στη μόρφωση, στην υγεία, στην εργασία, στη ζωή. Το παραπάνω βιβλίο, λοιπόν, δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και στόχο τα έσοδα από τις πωλήσεις του να διατεθούν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας. Ας απολαύσουμε αυτό το βιβλίο, προσφέροντας όλοι μαζί στο μεγάλο και σημαντικό του στόχο.