Τα Χριστούγεννα έρχονται και εσείς αναρωτιέστε από πού να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες σας;
Τα Praktiker παρουσιάζουν 10 tips για να τα πάρετε όλα με σειρά και να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα!
1.      Αρχικά οι ευχετήριες κάρτες. Υπάρχουν πολλές και πρωτότυπες κάρτες που μπορείτε να επιλέξετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Μη διστάσετε όμως να επιχειρήσετε να φτιάξετε και κάτι δικό σας χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας. Τι θα λέγατε για λίγο χαρτί και μερικούς σπόρους για αξέχαστες χριστουγεννιάτικες κάρτες που μετά ανθίζουν;
2.      Η επιλογή δέντρου είναι μεγάλης σημασίας. Μέσα από τη μεγάλη ποικιλία σε κλασικά και πιο μοντέρνα δέντρα, διαφορετικού μεγέθους και χρώματος, βρείτε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας και δώστε του την πιο ξεχωριστή θέση! Φυσικά και εδώ μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί, φτιάχνοντας το δικό σας με ό,τι υλικά μπορείτε να φανταστείτε: όπως το ξύλο.
3.      Μετά έρχεται το στόλισμα του δέντρου. Σκεφτείτε το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε και διαλέξτε εκείνα τα στολίδια που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Υπάρχουν μπάλες & στολίδια διαχρονικού ύφους, αλλά και πιο ιδιαίτερα, όπως τα ξύλινα! Να θυμάστε πως φωτογραφίες, παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες, ανθρωπάκια, ακόμα και γλυκίσματα, μπορούν να δώσουν μία πιο προσωπική νότα!
4.      Στη συνέχεια τα λαμπάκια. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη. Βρείτε εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ & το χώρο σας σε χρώμα & μέγεθος και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και τα LED που είναι ανθεκτικά, υπερτερούν σε φωτεινότητα & βοηθούν στην εξοικονόμηση. Ξεκινήστε να τα τοποθετείτε από κάτω προς τα πάνω –  περιμετρικά. Μερικά πιο μέσα, αλλά κυρίως έξω στα κλαδιά.
5.      Τοποθέτηστε σε πολλά διαφορετικά σημεία του χώρου, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Μικροσκοπικά δεντράκια, φωτιζόμενα χωριά, γιορτινά κηροπήγια & κεριά. Μπορείτε φυσικά να κάνετε τη διαφορά με τα λευκά είδη, όπως μαξιλάρια, σουπλά, ριχτάρια που θα δώσουν αμέσως μια ακόμα πιο γιορτινή ζεστασιά & ζωντάνια.
6.      Η εξωτερική εικόνα του σπιτιού. Για να πετύχετε όμορφο αποτέλεσμα δοκιμάστε να τοποθετήσετε στεφάνια, φαναράκια, κορδέλες ή ακόμα και στολισμένα κλαδιά! Φυσικά, μην ξεχνάτε πως με φωτάκια & φωτιζόμενα στολίδια εξωτερικού χώρου, μπορείτε να «ντύσετε» και την εξωτερική εικόνα του σπιτιού, επιτυγχάνοντας ακόμα ωραιότερο χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα.
7.      Τα γλυκά είναι και αυτά αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων. Με τα κατάλληλα σκεύη & εργαλεία θα καταφέρετε, παράλληλα με την ικανοποίηση της δημιουργίας & του ουρανίσκου, να σκορπίσετε γιορτινά αρώματα παντού.
8.      Τα δώρα. Έχετε στερέψει από ιδέες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα – νιώθετε ότι τα έχετε πάρει όλα; Ιδέες πάντα υπάρχουν! Σκεφτείτε κάτι που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα πρακτικό, όπως για παράδειγμα κάποια συσκευή προσωπικής φροντίδας, ένα εργαλείο ή μια μικροσυσκευή κουζίνας! Για τα παιδιά, ένα παιχνίδι φέρνει πάντα χαμόγελα! Μπορείτε να βρείτε πραγματικά τεράστια ποικιλία από οικονομικές & πρακτικές μέχρι και ιδιαίτερες λύσεις για κάθε περίπτωση.
9.      Να θυμάστε πως ένα ιδιαίτερο αμπαλάζ, μπορεί να εντυπωσιάσει όσο και το δώρο! Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε ετικέτα με το όνομα κάθε παραλήπτη και να δώσετε έναν ακόμα πιο προσωπικό τόνο στην επιλογή σας!
10.      Και φτάνουμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ένα απλό και όμορφο τραπεζομάντιλο θα δώσει την απαραίτητη εορταστική νότα. Στολίστε με μικρά σουπλά το τραπέζι, τοποθετήστε το ωραίο σας σερβίτσιο, αγκαλιάστε τα μαχαιροπίρουνα κάθε καλεσμένου με την πετσέτα και δέστε τα με μια κορδέλα φιόγκο. Τέλος, επιφυλάξτε μικρές εκπλήξεις όπως μικρά διακοσμητικά και χριστουγεννιάτικα δωράκια στη θέση κάθε καλεσμένου. Θα ενθουσιάσετε τους πάντες!
Δείτε το video, θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολισμό! Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!