Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας, οι διατροφικές επιλογές της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη μπορούν να επηρεάσουν το αισθητήριο σύστημα του βρέφους, που καθορίζει τις γευστικές προτιμήσεις του, πριν γεννηθεί. Οι ειδικοί συμπεριέλαβαν στην έρευνά τους 24 μωρά, των οποίων ορισμένες μαμάδες είχαν φάει μπισκότα γλυκάνισου στο 10ήμερο που προηγήθηκε του τοκετού. Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι τα μωρά των οποίων οι μαμάδες είχαν φάει τα μπισκότα αυτά αναγνώριζαν τη γεύση του γλυκάνισου. Πιο συγκεκριμένα, 3 μόλις ώρες μετά τη γέννησή τους, όσα μωρά είχαν εκτεθεί στο ιδιαίτερο αυτό άρωμα κατά την εμβρυϊκή τους ζωή, έτειναν να πλησιάζουν το δείγμα γλυκάνισου. Αντίθετα, τα υπόλοιπα -όντας εμφανώς δυσαρεστημένα- έστρεφαν το κεφάλι τους προς την άλλη κατεύθυνση. Το πείραμα επαναλήφθηκε 4 μέρες αργότερα και είχε τα ίδια αποτελέσματα. Κατά την παρουσίαση των ευρημάτων αυτών στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), o ερευνητής δρ. Μπενουά Σαάλ τόνισε ότι η παρουσία της συγκεκριμένης ουσίας στο αμνιακό υγρό θα μπορούσε να διαμορφώσει τους οσφρητικούς αισθητήρες του βρέφους και να αποτυπώσει στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλό του τη χαρακτηριστική μυρωδιά. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα: «Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οτιδήποτε κι αν καταναλώνει μια γυναίκα φτάνει και στο έμβρυο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει ενόσω ο εγκέφαλός του βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, και για αυτόν το λόγο θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη διαμόρφωση της γεύσης του».