Σαν να είναι βγαλμένη από τα παραμύθια η είδηση ότι γεννήθηκε ο διάδοχος του Μπουτάν (τον περασμένο Φεβρουάριο), το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Η γέννησή του  έφερε μεγάλη χαρά στους κατοίκους του μικροσκοπικού βασιλείου  που έχει  έκταση μόλις  38.394 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 758.300 κατοίκους και βρίσκεται ανάμεσα στο Θιβέτ και την Ινδία. Το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν είναι  πολύ λαοφιλές και η εξωτική ομορφιά της βασίλισσας έχει τραβήξει την προσοχή του διεθνούς τύπου.
Το βασίλειο του Μπουτάν είναι γνωστό ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον (με σχεδόν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) και οι κάτοικοί του θεωρούνται από τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο. Πως θα μπορούσε λοιπόν αυτό eco-friendly βασίλειο να γιορτάσει την γέννηση του διαδόχου του;  
Μα με μία δενδροφύτευση φυσικά. Συγκεκριμένα, 108.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν στο μικρό βουνό Kingdom για να τιμήσουν τo πρώτo βασιλικό μωρό του Βασιλιά Jigme Khesar Namgyel Wangchuck και της Βασίλισσας Jetsun Pema.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το σύνταγμα του Μπουτάν ορίζει ότι τουλάχιστον το 60% της γης παραμένει δάσος. Το κράτος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της πιο γρήγορης δενδροφύτευσης το 2015, φυτεύοντας 50.000 δέντρα σε μόλις μία ώρα.  
Εξάλλου στον Βουδισμό, το δέντρο θρέφει και είναι ο πάροχος πολλών μορφών ζωής.  Συμβολίζει τη μακροζωία, την υγεία, την ομορφιά ακόμη και τη συμπόνια.
Να τους ζήσει!
Πηγή φωτογραφιών Jetsun Pema