1.      Σαμπουάν στις ρίζες, conditioner στις άκρες. Μπορεί να μοιάζει προφανές, αλλά πολλές φορές δεν τηρείται αυτός ο κανόνας και έχουμε λαδωμένα ή αφυδατωμένα μαλλιά, ενώ μόλις έχουμε βγει από το μπάνιο.
2.      Δεν υπάρχει κανένας τρόπος προσποίησης των μαλλιών. Όταν τα μαλλιά δεν είναι υγιή, δεν υπάρχει κανένα τέχνασμα για να το κρύψεις. Όταν οι άκρες έχουν ψαλίδα, η μόνη λύση είναι ένα καθάρισμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρούμε ένα συγκεκριμένο μήκος στα μαλλιά μας, όταν αυτά δεν φαίνονται όμορφα από την κορφή μέχρι τις άκρες.
3.      Σε όλες πάνε οι αφέλειες. Και όσες μου λένε το αντίθετο λέω «Selma Blair». Έχει μικρό κούτελο κι όμως οι αφέλειες της πηγαίνουν χάρμα. Το κόλπο είναι πως όσο μικρότερο το κούτελο, τόσο στενότερες και προς τα πίσω οι αφέλειες.
4.      Τα έντονα χρώματα πρέπει να δείχνουν ζωντανά. Και όχι ξεπλυμένα. Από το ροζ του Μικρό μου Πόνυ μέχρι το μπλε του βυθού και τις ξανθές ανταύγειες, τα χρώματα θα πρέπει να κρατάνε τη ζωντάνια τους και τη φωτεινότητα τους.
5.      Τα σγουρά μαλλιά θέλουν το σωστό φιλάρισμα. Αυτό θα δώσει τον απαραίτητο όγκο και δεν θα τραβάει κάτω.
6.      Το αντηλιακό δίνει μια πολύ ωραία υφή στα μαλλιά το καλοκαίρι. Το αντηλιακό μαζί με το θαλασσινό νερό δίνει το απόλυτο αποτέλεσμα για μαλλιά παραλίας.
7.      Σε όλες ταιριάζει τα φιλαριστά μαλλιά. Σε κάποιες περιπτώσεις γιατί για να δείξει ένας τύπος χρειάζεται να δημιουργηθούν επίπεδα, σε άλλες γιατί πρέπει να μειωθείς ο όγκος.
8.      Άλλο η χρήση προϊόντων και άλλο η κατάχρηση. Το πρόβλημα συνήθως δεν είναι με το τι προϊόντα χρησιμοποιούμε, αλλά με την ποσότητα τους. Η ποσότητα του εκάστοτε styling προϊόντος δεν θα πρέπει να ξεπερνά το μέγεθος ενός φουντουκιού.
9.      Το συχνό κούρεμα είναι απαράβατος κανόνας για υγιή και όμορφα μαλλιά. Για τα μακριά μαλλιά η ιδανική συχνότητα είναι κάθε τρεις μήνες.
10.      Μην φοβάστε το ρίσκο της αλλαγής. Μαλλιά είναι, θα μακρύνουν ξανά.