Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο για τις μαμάδες να παλεύουν να ισορροπήσουν στον πολυδιάστατο ρόλο τους. Το να απαγκιστρωθούν από τις υποχρεώσεις της υπεραπαιτητικής τους καθημερινότητας μέχρι το να απολαύσουν το «εδώ και τώρα» με το σύντροφό τους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ομολογουμένως. Όμως, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν το θέλεις πολύ. Αρκεί να κατανοήσεις τις ανάγκες σου και να τις αποδεχτείς… και, βέβαια, να το προσπαθήσεις! Να μερικοί τρόποι για να καταφέρετε να γυρίσετε το διακόπτη στο mode του σεξ:

  1. Βάλτε τη φαντασία στην καθημερινότητά σας

Επιτρέψτε στις ερωτικές σκέψεις να «μπαινοβγαίνουν» στο μυαλό σας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα το βράδυ. Αφήστε τον εγκέφαλό σας να ταξιδέψει την ώρα που κάνετε ντους το πρωί προτού φύγετε για τη δουλειά ή ακόμα κι όταν οδηγείτε και κολλάτε στην κίνηση. Μπορείτε να φαντασιωθείτε όλα αυτά τα όμορφα που αισθάνεστε για το σύντροφό σας, και να του τα εκφράσετε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Έτσι, θα έχετε προετοιμάσει το έδαφος στην ψυχολογία σας και θα βοηθήσετε τη σεξουαλική σας διάθεση να εκδηλωθεί.

  1. Κάντε τη σεξουαλικότητα μέρος της ζωής σας

Αν δεν νιώθετε αρκετά σέξι, δεν προβλέπεται να κάνετε σεξ. Οπότε, καλό είναι να ενισχύετε αυτή την πλευρά του εαυτού σας καθημερινά, ακόμα και έξω από την κρεβατοκάμαρα. Είτε πρόκειται να απολαύσετε π.χ. ένα ποτήρι κρασί, που θα σας χαλαρώσει, είτε να φορέσετε π.χ. ένα animal-print εσώρουχο κάτω από τα casual ρούχα σας, να θυμάστε ότι οι «πικάντικες» λεπτομέρειες -όποιες κι αν είναι αυτές για καθεμία από εμάς- αποτελούν χειροπιαστές υπενθυμίσεις τού ότι είστε μια αισθησιακή ύπαρξη.

  1. Διαλογιστείτε για ένα λεπτό

Όταν έρθετε αντιμέτωπες με τη στιγμή που ο σύντροφός σας σας προσκαλεί στο ερωτικό του κάλεσμα, χαλαρώστε και πάρτε μια βαθιά ανάσα (είναι σίγουρο ότι θα σας περιμένει). Κατά τη διάρκεια αυτής της «αποσυμπίεσης», επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεχάσει για λίγο το ρόλο της μητέρας. Είστε μια υπέροχη μαμά, αλλά αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της ύπαρξής σας. Δώστε την ευκαιρία και σε ένα άλλο σας κομμάτι, αυτό της γυναίκας, να μπορέσει να εκφραστεί!