Είστε από τις νύφες που έχουν καλές σχέσεις με τη μαμά του άντρα τους ή ανήκετε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που διατηρούν όσο το δυνατόν πιο τυπικές σχέσεις, γιατί το κλίμα συνήθως δεν είναι και το πιο ιδανικό μεταξύ τους; Τώρα, πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Deakin στην Αυστραλία υποστηρίζει ότι το να περνάμε χρόνο με την πεθερά μας μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Όσο για εκείνους που έχουν συχνή επαφή και με τη μαμά τους και με την πεθερά τους ωφελούνται ακόμη περισσότερο, αφού προσλαμβάνουν τη μητρική στήριξη εις διπλούν.

Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν 2.000 εθελοντές Αυστραλούς. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, εκείνοι που είχαν επαφή με μαμά και πεθερά σε εβδομαδιαία βάση άγγιζαν το 78,8 της ευημερίας, με άριστα το 100, με το μέσο όρο να κυμαίνεται μεταξύ 73,7 – 76,7.  Από την άλλη, όσοι έβλεπαν μόνο τη μαμά τους έφταναν στο 74, ενώ όσοι έβλεπαν μόνο την πεθερά τους άγγιζαν μόλις το 73,1. Τέλος, εκείνοι που συναντούσαν αραιά τόσο τη μαμά τους όσο και την πεθερά τους, δεν ξεπερνούσαν το 71,6 στο σκορ της ευημερίας.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι με ισορροπημένη οικογενειακή ζωή έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι, συγκριτικά με εκείνους που έχουν καλύτερες σχέσεις με την πατρική οικογένεια του ενός από τους δύο συζύγους», εξηγεί η δρ. Μελίσσα Γουέινμπεργκ και προσθέτει: «Αν μια σχέση στηρίζεται από μία μόνο μητρική φιγούρα, τότε επέρχεται ανισορροπία στην οικογένεια, προφανώς με συνέπειες όπως η απογοήτευση -ακόμα και το αίσθημα προσβολής- από την πλευρά που δεν συνδέεται συναισθηματικά».