μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

12 πράγματα που ΔΕΝ άλλαξαν όταν έγινα μαμά

20/11/2014

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη |  σχολιάστε
12 πράγματα που ΔΕΝ άλλαξαν όταν έγινα μαμά
Είναι εντυπωσιακό πώς αλλάζει ο τρόπος που σε βλέπουν οι άλλοι, όταν γίνεσαι μαμά. Ομολογουμένως άλλαξαν διάφορες πτυχές της ζωής μου, όμως αυτό που ήμουν στη βάση μου δεν άλλαξε καθόλου.

1. Το όνομά μου δεν άλλαξε σε «Μαμά»

Μπορεί τα παιδιά μου να με φωνάζουν «ma» ή «μανούλα», επειδή είμαι η μητέρα τους, αλλά δεν αυτό δεν είναι το όνομα που αναγράφεται στην ταυτότητά μου. 

2. Δεν έχω ξαφνικά τις απαντήσεις σε όλα

Όταν ήμουν παιδί, νόμιζα ότι οι γονείς μου ξέρουν τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του κόσμου. Όμως, μην κοροϊδευόμαστε - τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. 

3. Δεν έγινα καλύτερος άνθρωπος από κανέναν

Το ότι έγινα γονιός δεν με κάνει καλύτερο άνθρωπο από κανέναν άλλον άνθρωπο σ’ αυτό τον κόσμο… απλά με κάνει «μαμά».

4. Ο χρόνος μου δεν έγινε ξαφνικά πιο πολύτιμος από το χρόνο κάποιου άλλου

Απλώς ξέρω πώς πρέπει να τον διαχειρίζομαι με σύνεση, μιας και είναι πιο περιορισμένος πλέον καθημερινά, και εκτιμώ περισσότερο τους ανθρώπους που αφιερώνουν έστω και λίγο από το δικό τους πολύτιμο χρόνο σ’ εμένα.

5. Δεν εγκατέλειψα τα όνειρά μου

Εξακολουθώ να είμαι ο άνθρωπος που θέλει να εκπληρώσει τους στόχους του, να βιώσει την επιτυχία και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Το να κάνω παιδιά ήταν ένα από τα όνειρά μου, και το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό να ελπίζω ακόμα ότι θα κάνω πραγματικότητα και τα υπόλοιπα.

6. Δεν έπαψα να έχω χόμπι και ενδιαφέροντα

Κάποια από αυτά μπορεί να τα έχω εξελίξει, κάποια άλλα να τα έχω παρατήσει, ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα -εκτός από τα παιδιά μου- για τα οποία νοιάζομαι! Και πιστεύω ότι γίνομαι καλύτερος άνθρωπος -και κατ’ επέκταση, καλύτερος γονιός- έχοντας χόμπι, αγαπημένες ασχολίες και επιδιώξεις.      

7. Δεν έπαψα να θέλω να βγαίνω έξω με φίλους

Σίγουρα, τώρα είναι πιο δύσκολο. Όλοι οι γονείς έχουμε χιλιάδες υποχρεώσεις και έννοιες, αλλά ο χρόνος με τους φίλους μου είναι πολύτιμος και ουσιαστικός.

8. Δεν έχασα το ενδιαφέρον μου για το σεξ

Είμαι μαμά, αλλά είμαι και σύζυγος, και εξακολουθώ να απολαμβάνω όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Μου αρέσει να δείχνω όμορφη - ακόμα και σέξυ! Μπορεί πλέον να ντύνομαι πιο συντηρητικά, αλλά αυτό κυρίως οφείλεται στον αμείλικτο νόμο της βαρύτητας!

9. Δεν άρχισα ξαφνικά να πιστεύω ότι τα παιδιά είναι το «κλειδί» της ευτυχίας

Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος ή να βιώσει την πραγματική αγάπη. Αυτό που κάνει εμένα ευτυχισμένο, δεν είναι απαραίτητα αυτό που κάνει και κάποιον άλλον ευτυχισμένο. Τα παιδιά δεν είναι για όλους. Κάποιοι από τους πιο ωραίους ανθρώπους που γνωρίζω, δεν είναι καν γονείς.    

10. Η ζωή μου δεν έγινε τέλεια

Νομίζω πως αυτό είναι ξεκάθαρο. Μπορεί η ζωή κάποιου να φαίνεται καλή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς πραγματικά είναι. Έχω αποκτήσει την οικογένεια που πάντα ονειρευόμουν, αλλά όχι απαραίτητα με τον τρόπο που την ονειρευόμουν. Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια.

11. Δεν έγινα ξαφνικά η γυναίκα που τα καταφέρνει σε όλα
 
Είναι τεράστια η πίεση για έναν γονιό να τα προλάβει όλα, αλλά πραγματικά κάτι τέτοιο δεν είναι στους δικούς μου στόχους. Επιλέγω να επικεντρώνομαι σ’ αυτά που είμαι καλή και δεν ανησυχώ τόσο για τις αδυναμίες μου. Π.χ., δεν οργανώνω εντυπωσιακά πάρτι, για να εντυπωσιάσω τους άλλους γονείς… το κάνω απλά και μόνο επειδή μου αρέσει - και πιστεύω ότι είμαι πολύ καλή σ’ αυτό. Η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη, αν σταματούσαμε να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας.

12. Δεν έπαψα να εκτιμώ τον εαυτό μου και την αξία του

Ούτε στο ελάχιστο.


Από τη συγγραφέα, μαμά και μπλόγκερ Heather Spohr.

Σχετικά Άρθρα

Οι 5 ‘χρυσές’ συμβουλές για μία νέα μαμά
Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που ανακοινώνετε σε συγγενείς και φίλους ότι περιμένετε παιδί, όλοι έχουν να σας δώσουν και από μία συμβουλή...
Για ποιους λόγους οι μαμάδες δεν διασκεδάζουν πια;
Έτσι κι αλλιώς το άλλαγμα της πάνας,  τα εξαντλητικά ωράρια, οι ευθύνες της μητρότητας και η μεγάλη κούραση δεν ταυτίζονται ακριβώ...
Είμαι μαμά και... θέλω!
Ναι, ξέρω πάνω απ' όλα είμαι μαμά! Είμαι όμως και άνθρωπος και σαν άνθρωπος θέλω...
10 πράγματα για τα οποία μια μαμά δεν θέλει  να απολογηθεί ποτέ!
Όλες οι γυναίκες πριν κάνουμε μωρό, σκεφτόμασταν τη μητρότητα σαν κάτι ιδεατό. Εμείς ποτέ δε θα παίρναμε κιλά, ποτέ δε θα φωνάζαμε στο μωρό,...
Γιατί είμαστε Μαμάδες!
Είμαστε οι γυναίκες με το κουρασμένο βλέμμα, το ακατάστατο σπίτι και τη γεμάτη καρδιά.Είμαστε μαμάδες.Όταν το μωρό μας ξεχνάει το αγαπημένο ...
Εσύ μπορεί να μη θυμάσαι, αλλά εγώ θα θυμάμαι για πάντα!
Εσύ μπορεί να μη θυμάσαι… μέχρι τι ώρα έμεινα ξύπνια εκείνο το βράδυ μαζί σου πριν από τον τοκετό να κοιτάζω το φεγγάρι και, γνωρίζοντας ότι...