μαμά

υγεία | ψυχολογία | διατροφή | ερωτική ζωή | μόδα & ομορφιά |

Τι κάνουν οι καλές μαμάδες;

26/03/2015
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Τι κάνουν οι καλές μαμάδες;
Δεν υπάρχει καμία μαμά που να μην έχει αναρωτηθεί έστω και μία φορά αν είναι καλή μαμά. Τι κάνουν όμως τελικά οι καλές μαμάδες που... δεν κάνουν οι άλλες; Η αλήθεια είναι ότι αυτό που λειτουργεί για μια μαμά δεν λειτουργεί για μια άλλη. Όπως επίσης και ότι, όλα όσα διαβάζουμε από τα βιβλία ανατροφής δεν «πιάνουν» πάντα στα δικά μας παιδιά.  Η μόνη αλήθεια είναι μια: Δεν υπάρχει σωστός τρόπος ή λάθος τρόπος. Απλά υπάρχει ο δικός μας τρόπος! Και όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο ευτυχισμένες θα γίνουμε! Να λοιπόν τι κάνουν (ή δεν κάνουν) οι καλές μαμάδες!

1. Οι καλές μαμάδες αγαπούν τα παιδιά τους.

2. Οι καλές μαμάδες θηλάζουν, για έξι ημέρες, έξι εβδομάδες, έξι μήνες ή όσο θέλουν επειδή γνωρίζουν ότι είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν για το μωρό τους, γιατί έχουν υποστήριξη, γιατί είναι εύκολο, γιατί τις βολεύει, γιατί το έκαναν να βολεύει, γιατί… στην πραγματικότητα δεν αφορά κανέναν το γιατί.

3. Οι καλές μαμάδες δεν θηλάζουν και δίνουν ξένο γάλα (σπάνια, συχνά ή πάντα), γιατί έτσι θέλουν, γιατί δεν είχαν υποστήριξη στον θηλασμό, γιατί είχαν υποστήριξη αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να θηλάσουν, γιατί είναι ευκολότερο, γιατί το θήλαστρο δεν έκανε αυτά υποσχόταν ότι θα κάνει, γιατί… στην πραγματικότητα δεν αφορά κανέναν το γιατί.

4. Οι καλές μαμάδες φροντίζουν να τρώνε υγιεινά τα παιδιά τους, ψωνίζουν από βιολογικά είδη και δεν αφήνουν ποτέ τα παιδιά τους να φάνε πίτσα, μπέργκερ και σοκολάτες  

5. Οι καλές μαμάδες φροντίζουν να τρώνε υγιεινά τα παιδιά τους, αλλά καμιά φορά τα ταίζουν κατεψυγμένες κροκέτες ψαριού ή πίτσα, επειδή θέλουν τα παιδιά ή επειδή δεν έχουν όρεξη (ή κουράγιο) να μαγειρέψουν.

6. Οι καλές μαμάδες δουλεύουν γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι θέλουν, γιατί θέλουν τα παιδιά τους να ξέρουν ότι οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν εξίσου στο εργατικό δυναμικό μιας χώρας, γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για την οικογένειά τους.

7. Οι καλές μαμάδες μένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους, γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι θέλουν, γιατί θέλουν τα παιδιά τους να ξέρουν ότι η μητρότητα μπορεί να είναι και δουλειά πλήρους απασχόλησης, χωρίς να νιώθουν άσχημα γι'αυτό, γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για την οικογένειά τους.

8. Οι καλές μαμάδες ψήνουν κουλουράκια.

9. Οι καλές μαμάδες δεν ψήνουν κουλουράκια.

10. Οι καλές μαμάδες έχουν πεντακάθαρα σπίτια και πάντα καλοσιδερωμένα ρούχα  

11. Οι καλές μαμάδες έχουν στοίβες με ασιδέρωτα ρούχα και κάτω από τους καναπέδες υπάρχει λίγη σκόνη.

12. Οι καλές μαμάδες δεν φωνάζουν ποτέ στα παιδιά τους.

13. Οι καλές μαμάδες φωνάζουν στα παιδιά τους και μετά ζητούν συγγνώμη που έχασαν την υπομονή τους.

14. Οι καλές μαμάδες φωνάζουν στα παιδιά τους και δεν ζητούν συγγνώμη γιατί τα παιδιά τους μερικές φορές πρέπει να καταλαβαίνουν ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια.

15. Οι καλές μαμάδες ξέρουν πότε χρειάζονται ένα διάλειμμα –και το κάνουν.

16. Οι καλές μαμάδες ξέρουν πότε χρειάζονται ένα διάλειμμα, αλλά δεν μπορούν πάντα να το κάνουν.

17. Οι καλές μαμάδες δεν ξέρουν πάντα πότε χρειάζονται ένα διάλειμμα και μετά αυτο-τιμωρούνται επειδή είπαν ή έκαναν πράγματα που όλες οι καλές μαμάδες κάνουν όταν χρειάζονται ένα διάλειμμα, αλλά δεν το κάνουν.

18. Οι καλές μαμάδες είναι πάντα εκεί.

19. Οι καλές μαμάδες δεν μπορούν να είναι πάντα εκεί.

20. Οι καλές μαμάδες προσπαθούν να επανορθώσουν επειδή δεν κατάφεραν να είναι εκεί.

21. Οι καλές μαμάδες ζητούν βοήθεια.

22. Οι καλές μαμάδες συχνά δεν έχουν βοήθεια.

23. Οι καλές μαμάδες κάνουν λάθη.

24. Οι καλές μαμάδες νοιάζονται να είναι καλές μαμάδες.

25. Οι καλές μαμάδες αγαπούν τα παιδιά τους.

Από τη μαμά και blogger Annie Reneau.

Σχετικά Άρθρα

Όλα όσα έμαθα, όταν σταμάτησα να είμαι μια «Control Freak» μαμά!
Μου αρέσει πολύ να είμαι μαμά. Αλήθεια μ’ αρέσει και είναι κάτι που το κάνω πολύ καλά. Αγαπώ πολύ τη μητρότητα, μου αρέσει να αφιερώνω χρόνο...
Όλα όσα έμαθα όταν σταμάτησα να λέω στα παιδιά μου: «άντε, βιαστείτε!»
Η συγκινητική εξομολόγηση μιας μαμάς που είδε τον κόσμο με διαφορετικά μάτια, όταν αποφάσισε να πάρει τη μητρότητα πιο χαλαρά! 
Είμαι μαμά και... θέλω!
Ναι, ξέρω πάνω απ' όλα είμαι μαμά! Είμαι όμως και άνθρωπος και σαν άνθρωπος θέλω...
6 (απλά) πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένες μαμάδες
Αν ρωτήσετε μια οποιαδήποτε νέα μαμά αν είναι ευτυχισμένη, εκείνη θα σας απαντήσει «ναι», χωρίς δεύτερη σκέψη. Και θα λέει αλήθεια, μια που ...
Οι 5 τύποι μαμάδων που εκνευρίζουν κάθε...κανονική μαμά!
Τελειομανής, καριερίστα, blogger, μοδάτη ή οικολόγος εναλλακτική; Στη σημερινή φιλελεύθερη, «ανεκτική» και πλουραλιστική κοινωνία, συναντάς ...
Οι ψυχικές διαταραχές που προκαλεί η μητρότητα!
Η ασθένεια δεν υπάρχει επίσημα αλλά θα μπορούσε να λέγεται και...παιδοφρένεια! Τα συμπτώματα είναι σχεδόν ταυτόσημα με τη σχιζοφρένεια, αλλά...