Αυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μιας ομάδας ατόμων τα οποία οι ερευνητές παρακολουθούσαν από το γάμο τους και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Φαίνεται λοιπόν πως όσο πιο ευτυχισμένα ήταν τα ζευγάρια τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες να έχουν πάρει βάρος μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας Andrea Meitzer «είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο γάμος συνδέεται με αύξηση του βάρους ενός ανθρώπου, όπως και ότι το διαζύγιο συνδέεται με απώλεια κιλών. Όμως δεν είναι ιδιαίτερα σαφής ο ρόλος που παίζει η ικανοποίηση που αντλεί κάποιος από το γάμο του στο να πάρει επιπλέον κιλά».

Με σκοπό, λοιπόν, να εστιάσει στο ρόλο αυτό, η Meitzer και η ομάδα της από το Southern Methodist University στο Ντάλας των ΗΠΑ «στρατολόγησαν» 196 νέα ζευγάρια που είχαν παντρευτεί μέσα στους προηγούμενους έξι μήνες και τα παρακολούθησαν επί τέσσερα χρόνια συλλέγοντας στοιχεία σχετικά με το πόσο ικανοποιημένα ένιωθαν μέσα στη σχέση τους και το σωματικό τους βάρος.  

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ευτυχία στο γάμο συνδέεται με την αύξηση του βάρους. Έτσι, οι σύζυγοι που είναι περισσότερο ικανοποιημένοι τείνουν να παίρνουν περισσότερο βάρος κι όσοι είναι λιγότερο ικανοποιημένο παχαίνουν λιγότερο.

Η ίδια η επικεφαλής της έρευνας εκτιμά ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ένα ζευγάρι που δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά, μπορεί να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού το ενδεχόμενο του διαζυγίου, κι έτσι οι δύο σύζυγοι προσέχουν περισσότερο της εξωτερική τους εμφάνιση, προκειμένου να προσελκύσουν στο μέλλον ένα νέο σύντροφο. Αντίστοιχα, όσοι περνάνε καλά, αισθάνονται ανακουφισμένοι που το «κυνήγι του συντρόφου» τελείωσε για εκείνους και δεν νοιάζονται για τον έλεγχο του βάρους τους,