Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη μh κερδοσκοπική οργάνωση Child Trend  και δημοσιεύθηκε στο Today Moms οι σημερινοί γονείς νιώθουν πολύ πιο εκνευρισμένοι και στρεσαρισμένοι σήμερα απ ότι μια δεκαετία πριν. Τα ευρήματα βασίζονται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από την National Survey of Americas Families  και την National Survey of Childrens Health.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας David Murphey, το γονεικό στρες οφείλεται στο υπερφορτωμένο πρόγραμμα που έχουν οι γονείς σήμερα, καθώς και στις αυξημένες υποχρεώσεις. 

Η σημερινή οικογένεια έχει αυξημένες οικονομικές ανάγκες και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί χωρισμένοι γονείς, δε διευκολύνει καθόλου τα πράγματα.

Επίσης η τεχνολογία δείχνει να εκνευρίζει πολύ τους νέους γονείς, μια που τρώει πολύ από τον καθημερινό τους χρόνο, το δικό τους αλλά και των παιδιών τους.

Πριν από δεκαπέντε χρόνια τονίζει ο Murphey, οι γονείς βρίσκονταν και μιλούσαν μεταξύ τους ή στο σχολείο των παιδιών, ή στις παιδικές χαρές. Σήμερα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, οι γονείς ανταλλάσσουν απόψεις καθημερινά επί ώρες για τα προβλήματα των παιδιών τους, γεγονός που καθόλου δε βοηθάει στο να νιώθουν χαλαροί και ευτυχισμένοι με το ρόλο του γονιού!

Όσον αφορά δε τα παιδιά και πάλι η τεχνολογία δε βοηθάει, μια που  οι γονείς νιώθουν ότι πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους από το Internetτο και αυτό είναι ένας ακόμη στρεσογόνος παράγοντας

Σύμφωνα με τον Murphey, οι σημερινοί γονείς κάποιες φορές ξεχνούν ότι για να είναι καλοί γονείς, θα πρέπει να φροντίζουν και τον εαυτό τους!