Με ένα απόλυτα ειλικρινές άρθρο της στη «New York Times», με τον τίτλο «My Medical Choice», η 37χρονη μαμά αποκάλυψε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, μέσα από μια σειρά χειρουργείων που διήρκεσαν μέχρι τον Απρίλιο.

«Ήθελα να το γράψω αυτό, για να πω στις υπόλοιπες γυναίκες ότι η απόφασή μου να προχωρήσω σε επέμβαση διπλής μαστεκτομής δεν ήταν καθόλου εύκολη», γράφει η ίδια στο σχετικό άρθρο. «Ωστόσο, είμαι ευχαριστημένη που τελικά την πήρα. Οι πιθανότητες να αποκτήσω καρκίνο του μαστού έφταναν το 87%. Τώρα πλέον μπορώ να λέω με κάθε ειλικρίνεια στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται πια να φοβούνται ότι θα χάσουν τη μαμά τους από καρκίνο του μαστού».

Η Τζολί, που έχει αποκτήσει 6 παιδιά με τον επίσης διάσημο ηθοποιό Μπραντ Πιτ, εξομολογείται ότι ο σύντροφός της ήταν δίπλα της σε κάθε της βήμα σε αυτή της την επιλογή.

«Είμαι τόσο τυχερή που ο άνθρωπός μου είναι τόσο στοργικός και υποστηρικτικός μαζί μου», γράφει στο άρθρο της. «Για όποιον, λοιπόν, έχει μια σύζυγο ή μια κοπέλα που περνάει κάτι αντίστοιχο, θα ήθελα να γνωρίζει ότι ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός για εκείνη σε όλη αυτή την περιπέτεια».

Ο Πιτ ήταν μαζί της «σε κάθε λεπτό των επεμβάσεων», και, ακόμα και στις πολύ δύσκολες στιγμές, «έβρισκαν πάντα λίγο χρόνο να χαμογελούν μαζί»!

«Το ξέραμε ότι κάναμε αυτό που ήταν καλό για την οικογένειά μας, κι ότι η επιλογή μας θα μας έφερνε ακόμα πιο κοντά. Κι έτσι ακριβώς έγινε!», γράφει.

Η Τζολί, της οποίας η μητέρα έφυγε από τη ζωή στα 56 της μόλις χρόνια, ύστερα από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο, λέει πως διαγνώστηκε ότι έφερε το «ελαττωματικό» γονίδιο BRCA1, το οποίο σύμφωνα με τους γιατρούς ενέχει 87% πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του μαστού και 50% πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών.

Στο άρθρο της, περιγράφει λεπτομερώς όλη τη διαδικασία, από τις διαδοχικές επεμβάσεις μέχρι τα προσωρινά ενθέματα σιλικόνης, και τονίζει ότι τα παιδιά της μπορούν πλέον να μην ανησυχούν για τίποτα. «Μπορούν να δουν τις μικρές ουλές μου και αυτό είναι όλο», γράφει. «Κατά τα άλλα, είμαι ακριβώς όπως ήμουν πάντα: η μαμά τους. Και το ξέρουν καλά ότι τα αγαπώ πολύ και ότι θα έκανα τα πάντα για να είμαι μαζί τους για όσο περισσότερο καιρό θα μπορούσα». Και προσθέτει: «Σε προσωπικό επίπεδο, δεν νιώθω καθόλου λιγότερο γυναίκα από ό,τι πριν. Αισθάνομαι δυνατή που πήρα μια τόσο δύσκολη απόφαση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μείωσε τη θηλυκότητά μου!». (photo: abacapress)