Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά με αφορμή το βιβλίο 10 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣ! με την Αναστασία Χαλκιά και την Θεοδώρα Τζιαμπάζη.

«Βαρέθηκες τα ίδια κάλαντα κάθε χρόνο; Τα ίδια στολίδια στο δέντρο; Μήπως θες φέτος να στολίσεις ένα καράβι που θα κουβαλάει ευχές για όλο τον κόσμο; Έλα σε μια 100% χριστουγεννιάτικη συνάντηση που θα τα ‘χει όλα: αστείες ιστορίες, μικρές δημιουργίες, χαρούμενα τραγούδια κι έξυπνα παιχνίδια!»Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, 6.00-8.00 το απόγευμα. Για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 26 Νοεμβρίου. Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με τα βιβλία της Disney: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012.

11.00-12.00Τι γυρεύει η Σταχτοπούτα, ο Μακουίν, ο Ντόναλντ και η παρέα του, αλλά και ο Νέμο, ο Γουίνι το αρκουδάκι, και οι ήρωες του Toy Story κάτω από το ίδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ανακατεύουμε τις ζωές των αγαπημένων μας ηρώων της Disney και γινόμαστε οι συγγραφείς μιας νέας χριστουγεννιάτικης ιστορίας. Την εικονογραφούμε και… να το! Ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο με τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες των αγαπημένων μας ηρώων με τη δική μας σφραγίδα. Ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι δημιουργικής γραφής, εικαστικών και θεατρικού παιχνιδιού, με σκοπό να εξάψει τη φαντασία των μικρών παιδιών και να καλλιεργήσει τη δημιουργική τους σκέψη.Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 10 Δεκεμβρίου). Είσοδος ελεύθερη.  13.30-14.30Σε πιο άθλημα σκίζει η Μέριντα; Και τι ψάρι είναι ο Νέμο! Ένα παιχνίδι-πρόκληση που οι μικροί μας φίλοι θα υποβληθούν σε ερωτήσεις γνώσεων πάνω στα βιβλία της Disney, θα χρησιμοποιήσουν τόσο το σώμα όσο και τις γνώσεις τους για να παίξουν ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα!Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 10 Δεκεμβρίου). Είσοδος ελεύθερη.

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Άλαν Σνόου, με την εμψυχώτρια Ελένη Γιαννούση. 

«Πού ζει ο Άγιος Βασίλης; Πώς κατασκευάζει και παραδίδει τα δώρα; Πώς γνωρίζει τι δώρο θέλεις; Τι κάνει μετά την Πρωτοχρονιά; Υπάρχουν χιλιάδες απορίες που μπορεί να έχεις. Αυτό το βιβλίο απαντάει σε αρκετές από αυτές…»Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, στις 6.00 το απόγευμα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 10 Δεκεμβρίου). Είσοδος ελεύθερη.

Εργαστήρι με αφορμή το βιβλίο 10 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ, με την εμψυχώτρια Φωτεινή Χερκελετζή.

«Ιστορίες αστείες, τρυφερές και συγκινητικές για το Σούπερμαν που ονειρεύεται να γίνει Αϊ-Βασίλης, για ένα πασχαλινοπρωτοχρονιάτικο κουνελάκι, για μια ανήσυχη γαλοπούλα, για ξωτικά, μάγισσες, σκανταλιάρικα παιδιά, για ταξίδια στον πλανήτη Πλούτωνα, για αρκουδάκια και χοντρούς ταράνδους. Ένα ονειρεμένο βιβλίο γεμάτο μαγευτικές ιστορίες, όμορφα εικονογραφημένες, για να διαβάσεις, να ακούσεις, να παίξεις, να γιορτάσεις.»Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.30 το μεσημέρι. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 17 Δεκεμβρίου). Είσοδος ελεύθερη.

«Οξυγόνο», Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr