Γιατί για τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να προσπαθείς.

Τα τελευταία τρία χρόνια, το ταξίδι της χαράς των παιδιών βρίσκει νέους σταθμούς χάρη στην ΙΚΕΑ και στους «Σταθμοί Χαράς», ένα πρόγραμμα το οποίο η ΙΚΕΑ δημιούργησε στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία η ΙΚΕΑ στηρίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς στις ευρύτερες περιοχές των καταστημάτων της, διαμορφώνοντας λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν αυτό ακριβώς που χρειάζονται: όμορφες, δημιουργικές, χαρούμενες στιγμές. Η επιλογή των δημοτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών γίνεται πάντα βάσει των αναγκών τους και με την συμβολή των δημοτικών αρχών. Συνολικά, μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει προϊόντα αξίας 150.000 ευρώ σε πάνω από 25 Σταθμούς σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προσφέροντας μια βελτιωμένη, πιο λειτουργική, πιο ωφέλιμη και πιο δημιουργική καθημερινότητα για περισσότερα από 500 παιδιά. Ο τελευταίος δημοτικός παιδικός σταθμός που η ΙΚΕΑ αναβάθμισε και ομόρφυνε με τα προϊόντα της ήταν ένας βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Οι ανάγκες των παιδιών, οι προτάσεις των παιδαγωγών και η εμπειρία των διακοσμητών και των σχεδιαστών της ΙΚΕΑ, είναι η βάση για να επιλεχθούν κάθε φορά τα κατάλληλα προϊόντα για τη διαμόρφωση των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Σε κάθε Σταθμό Χαράς που θα επιλεχθεί για το πρόγραμμα, το τμήμα διακοσμητών ΙΚΕΑ αναλαμβάνει τη σχετική μέτρηση των χώρων και τη φωτογράφιση τους ώστε να γίνει η σχετική μελέτη διαμόρφωσης. Με τη συνεργασία των παιδαγωγών του σταθμού τελειοποιείται η νέα διαμόρφωση, γίνεται η παραγγελία των προϊόντων και μετά η αποστολή τους.
Κι εδώ ξεκινά το πιο χαρούμενο κομμάτι αυτής της δράσης, καθώς ο σταθμός γεμίζει με εθελοντές τόσο από την ΙΚΕΑ όσο και από τον Όμιλο FOURLIS και τις υπόλοιπες εταιρείες του αλλά και από παιδαγωγούς. Όλοι μαζί, ως μια ομάδα προσφοράς και συνεργασίας αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τις κούτες και τα προϊόντα ΙΚΕΑ, να τα συναρμολογήσουν και να τα τοποθετήσουν στους χώρους των παιδικών σταθμών ώστε αυτοί να μετατραπούν σε ένα ακόμα πιο ευχάριστο, πιο ζωντανό, πιο σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον για τα παιδιά.
Για το 2016, η ΙΚΕΑ θα συνεχίσει το ταξίδι στη χαρά των παιδιών, δημιουργώντας νέους «Σταθμούς Χαράς». Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των σταθμών και τις αρμόδιες τοπικές αρχές, το 2016 θα διαμορφώσει και θα εξοπλίσει 10 δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, διαθέτοντας προϊόντα ΙΚΕΑ αξίας πάνω από 200.000 ευρώ.
Η ΙΚΕΑ και ο Όμιλος FOURLIS πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο γι’ αυτό και δε θα σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν για εκείνα.