1. Μη μου χαλάς τον ύπνο…

Υπάρχει σοβαρός λόγος που κοιμάμαι, σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, κι αυτός είναι ότι είμαι ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ! Οπότε, αν τελικά το κάνεις, να ξέρεις ότι θα το πληρώσεις!

2. Μη με κοιτάς μ’ αυτό το ύφος…

Ναι, μπορεί να χρειάζομαι την προσοχή σου, αλλά σταμάτα να με κοιτάς έτσι κάθε φορά που είμαι πεινασμένο/νυσταγμένο/φοβισμένο/αδιάθετο/ευάλωτο ή τη στιγμή που κάνω τα κακά μου (που η αλήθεια είναι ότι μου τρώει την περισσότερη ώρα μέσα στη μέρα)! Θυμήσου: Μπορεί να με πιάσει η τρέλα μου!

3. Μη μου λες να σταματήσω να παίρνω τα παιχνίδια των άλλων παιδιών…

Ή να μην τα σπάω. Πώς αλλιώς θα καταλάβω αν αυτό με κάνει να νιώθω ωραία ή όχι;  

4. Να περιμένεις πάντα ότι θα «κάνω σκηνή»…

Και σταμάτα να απογοητεύεσαι κάθε φορά που συμβαίνει!

5. Μην περιμένεις να σου λέω «ευχαριστώ»…

Ας είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί να μου δίνεις τα πιο ωραία δώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρελαίνομαι κι απ’ τη χαρά μου. Η ευγνωμοσύνη κι όλα αυτά τα γλυκανάλατα είναι τόσο παλαιομοδίτικα!   

6. Να γίνεις υπεύθυνη εστιατορίου…

Με έφερες σ’ αυτό τον κόσμο. Εγώ δεν ζήτησα τίποτα από όλα αυτά. Οπότε, ανέλαβε τις ευθύνες σου και φρόντισε να μαγειρέψεις για τον καθένα ξεχωριστά απόψε το αγαπημένο του φαγητό.

7. Να αφήνεις την τηλεόραση να κάνει ό,τι θέλω εγώ… 

Κι αυτό που θέλω εγώ είναι να παίζει ασταμάτητα το αγαπημένο μου κανάλι με τα κινούμενα σχέδια. Είναι τόσο απλό: Αφού εσύ πληρώνεις για όλη αυτή την «προηγμένη τεχνολογία» στο σπίτι, απλά κάν’ το να συμβεί!

8. Να αλλάζεις την πάνα μου χωρίς περιττά σχόλια…

Σοβαρά, τώρα, σταμάτα να το κάνεις αυτό. Το να αναφέρεις συνέχεια τη λέξη «γιογιό» δεν βοηθάει σε τίποτα. Εγώ δεν έχω την παραμικρή ιδέα περί τίνος πρόκειται!

9. Μη μουρμουράς συνεχώς ότι είμαι άτακτο…

Ναι, τα πετάω όλα δεξιά-αριστερά, κάνω χάλια το σπίτι, δημιουργώ ένα χάος γύρω μου. Αλλά, τι άλλο να κάνω; Αυτή δεν είναι η δουλειά μου;

10. Να αποδεχτείς ότι η ζωγραφική στους τοίχους είναι η νέα μας πραγματικότητα…

 Σε παρακαλώ, σταμάτα επιτέλους να μου φωνάζεις να αφήσω κάτω τους μαρκαδόρους μου και ανέβασε στο Facebook τις μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες μου, που παρεμπιπτόντως σου δίνω και δωρεάν!    

+ 1. Να μην πάψεις ποτέ να λες στον εαυτό σου: «Απόλαυσέ το, γιατί θα περάσει τόσο γρήγορα!».

Αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες, από τον μπλόγκερ και μπαμπά Serge Bielanko.