Αφού έχουμε δει πώς θα ήταν με τις αναλογίες μια μέσης γυναίκας η αγαπημένη κούκλα όλων των κοριτσιών ανά τον κόσμο, ίσως να ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε και στην πράξη. Χάρη σε μια νέα προσπάθεια, ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορούν όλες οι μικρές κυρίες να την κρατάνε στα χέρια τους!

Ο εικαστικός καλλιτέχνης και ερευνητής Nickolay Lamm, των οποίων τα 3D δείγματα της Μπάρμπι που δημιούργησε ακολουθούν πιστά τις αναλογίες της μέσης 19χρονης κοπέλας, αισιοδοξεί να κάνει πραγματικότητα τις κούκλες «Lammily» – όπως τις έχει ονομάσει.

Η Lammily έχει σχεδιαστεί με αρθρωτά γόνατα, πόδια, αγκώνες και καρπούς, έχει φυσική όψη στο πρόσωπο και η ντουλάπα της αποτελείται από casual ρούχα, όπως τζιν σορτσάκια, αθλητικά παπούτσια και μακό μπλουζάκια.

«Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη κούκλα σαν αυτή στο εμπόριο», δηλώνει σε συνέντευξή του και προσθέτει: «Οι περισσότερες κούκλες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ντυμένες σαν πριγκίπισσες ή μοντέλα, με εξεζητημένα outfits και εκκεντρικό στυλ. Εγώ θέλω η Lammily να φοράει ρούχα απλά και συνηθισμένα, σαν αυτά που θα μπορούσε να αγοράσει μια μέση έφηβη και για τον εαυτό της. Δεν βρίσκω κανένα λόγο γιατί τα απλά, καθημερινά ρούχα που σχεδιάζουν οι εκάστοτε εταιρείες να μην μπορούν να μεταφερθούν και στον κόσμο μιας κούκλας!».