Δύο κόσμοι που συγκρούονται και στη μέση τα παιδιά μας, παιδιά όλου του κόσμου,  προσωπικότητες, συμπεριφορές και ψυχισμοί  που έτσι κι αλλιώς, όσο φτωχικό ή ευκατάστατο είναι το σπίτι τους, το υπνοδωμάτιό τους,  οφείλουν όλα να έχουν το δικό τους μερίδιο, το δικό τους μοναδικό χώρο στην ανεμελιά, την ευτυχία και τη χαρά της ζωής!  
To φωτογραφικό λεύκωμα «Where Children Sleep»  του φωτογράφου James Mollison δεν είναι τίποτα άλλο από μία σειρά πορτρέτων παιδιών στον «προσωπικό» τους χώρο.
Όπως ο ίδιος μας εξηγεί: «Όλα ξεκίνησαν όταν μου ζητήθηκε να βρω μια ιδέα για τα δικαιώματα των παιδιών.  Για κάποιο λόγο αμέσως σκέφτηκα την κρεβατοκάμαρά μου: πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο χώρος κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας και πως αντανακλούσε όλα όσα είχα και το ποιος ήμουν.  Σκέφτηκα πως ένας τρόπος για να αναδείξουμε και στη συνέχεια ν’ αντιμετωπίσουμε κάποιες από τις σύνθετες καταστάσεις και κοινωνικά ζητήματα που επιδρούν στο ψυχισμό των παιδιών, είναι απλά να ρίξουμε μια ματιά στις κρεβατοκάμαρές τους. Αυτό που σίγουρα δεν ήθελα από την αρχή ήταν να κάνω απλά μια  φωτογράφηση για παιδιά από αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου που «χρειάζονται βοήθεια». Σκέφτηκα λοιπόν πως είχε περισσότερο νόημα να αποτυπώσω τα φωτογραφικά πορτραίτα των παιδιών αλλά και να φωτογραφίσω ξεχωριστά και τα υπνοδωμάτιά τους, χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο φόντο. Η σκέψη μου ήταν ότι οι φωτογραφίες των δωματίων τους  θα είχαν ευδιάκριτα τα υλικά και πολιτισμικά στοιχεία του κοινωνικού περιβάλλοντος που ζουν, τα στοιχεία δηλαδή που αναπόφευκτα σφραγίζουν, ξεχωρίζουν και διαφοροποιούν τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα τα πρόσωπα των παιδιών θα παρουσιάζονταν σε μια σειρά πορτραίτων ως ισότιμες και ισάξιες οντότητες.
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 9-13 ετών με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει το ενδιαφέρον τους και παράλληλα να τα κάνει να συμμετέχουν σε διάφορα κοινωνικά θέματα που τα αφορούν.