O πόλεμος τους στέρησε ό,τι πολυτιμότερο είχαν: γονείς, αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, σπίτι, πατρίδα, ασφάλεια… και πάνω απ’ όλα την παιδικότητα και την ξεγνοιασιά τους.  Κι όμως, ακόμα και μέσα από τις στάχτες και τα ερείπια δεν σταματούν να ονειρεύονται τη μέρα που θα τελειώσει ο πόλεμος και θα επιστρέψουν σε μία ήρεμη φυσιολογική ζωή και καθημερινότητα.
Οι σειρά φωτογραφιών που δόθηκε στην δημοσιότητα από το πρακτορείο Anadolu και που απεικονίζουν μία υπόγεια παιδική χαρά στην Δαμασκό της Συρίας είναι συγκλονιστικές. Και ακόμα πιο συγκλονιστικό και σπαρακτικό είναι το γεγονός ότι μια ολόκληρη γενιά έμαθε να ζει στα καταφύγια για να αποφύγει τις βομβιστικές επιθέσεις και την βία που καθημερινά βιώνει, μια ολόκληρη γενιά που από την τρυφερή κιόλας ηλικία έμαθε να ζει χωρίς να βλέπει τον ήλιο ή ν’ αναπνέει φρέσκο αέρα. 
Στα άτυχα αυτά παιδιά, στα παιδιά του πολέμου, μία ομάδα ακτιβιστών δούλεψε για να αφιερώσει την πιο ιδιαίτερη παιδική χαρά του κόσμου. Οι ακτιβιστές κατασκεύασαν την παιδική χαρά ως διέξοδο των παιδιών της Δαμασκού, αλλά και ως ένα καταφύγιο όπου θα μπορούν να γλιτώσουν από τη βία του αιματηρού εμφυλίου πολέμου της χώρας, δίνοντας τους παράλληλα την δυνατότητα να ζήσουν έστω και για λίγο, όπως κάθε άλλο παιδί στον πλανήτη.  Εκτός από τον βασικό εξοπλισμό της (κούνιες, τσουλήθρες και άλλα όργανα) διαθέτει και πολλά φυτά και λουλούδια, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση πως βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.