Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 10 ντομάτες πομοντόρια ή 1/2 κιλό ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 λεμόνι, ακέρωτο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα του
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3/4 του ποτηριού έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα φαρδύ ταψί απλώνουμε τα πομοντόρια κομμένα στη μέση και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη, από πάνω βάζουμε το ψάρι, αφού προηγουμένως το αλατοπιπερώσουμε, και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε για 20 λεπτά έχοντας σκεπάσει το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  4. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι, περίπου 5-6 λεπτά.

Tips

  • Του ταιριάζει πολύ και μια καυτερή πιπερίτσα, για όσους την αντέχουν.
  • Αντί για γλώσσα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι, σε φέτα ή ολόκληρο.