Υλικά για 10 άτομα

  • 6 φιλέτα ψαρονέφρι (300 γρ. το καθένα)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30-36 αμπελόφυλλα
  • λαδόκολλα για το τύλιγμα

Για τη γέμιση

  • 24 λιαστές ντομάτες
  • 6 κ.σ. κάππαρη
  • 250 γρ. φέτα, σε μπαστουνάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει τα φιλέτα και να μας τα χτυπήσει ελαφρώς.
  2. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 6 κομμάτια λαδόκολλας μεγέθους περίπου 40 x 40 εκ. το καθένα.
  3. Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε από 5-6 αμπελόφυλλα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, βάζουμε από ένα σε κάθε λαδόκολλα και μοιράζουμε επάνω τα υλικά της γέμισης με την εξής σειρά: πρώτα τις λιαστές ντομάτες, μετά την κάππαρη και στο τέλος τη φέτα.
  6. Διπλώνουμε σφιχτά κάθε λαδόκολλα, προσέχοντας να μη φύγει η γέμιση.
  7. Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κρασί και το βούτυρο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  8. Ανοίγουμε τις λαδόκολλες και αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα φιλέτα προτού τα κόψουμε σε φέτες.

Tip

Εξαιρετικά συνοδευτικά είναι οι φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και μια σαλάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μπόλικη φρέσκια ρίγανη.