συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |
Χοιρινή πανσέτα με φιστίκια Αιγίνης
Υλικά για 10 άτομα 3 κιλά χοιρινή πανσέτα (χωρίς κόκαλο), χωρισμένα σε 2 κομμάτια2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο6 κ.σ. βούτυρο2 σκελίδες σκόρδου, ψιλο...
Καρέ χοιρινής μπριζόλας
Υλικά για 10 άτομα 1 καρέ χοιρινής μπριζόλας, 4 περίπου κιλά, ολόκληρο Για τη γέμιση 4 κλωναράκια φρέσκου δενδρολίβανου4 κλωναράκια φρέσκου...
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο
Υλικά για 10 άτομα 1 χοιρινό μπουτάκι, με το κόκαλο και την πέτσα, περίπου 2 κιλά4 σκελίδες σκόρδουΓια την επικάλυψη3 κ.σ. μέλι4 κ.σ. μουστά...
Χοιρινές μπριζόλες κατσαρόλας
Υλικά για 4 άτομα 4 χοιρινές μπριζόλες, μεγάλες, πάχους 2 εκ., ή 8 μικρές3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο1 πρέζα γλυκάνισο, τριμμένο1 πρέζα κανέλα, τ...

Χοιρινό ψητό κατσαρόλας

προετοιμασία: 15ʹ μαγείρεμα: 90ʹ
Χοιρινό ψητό κατσαρόλας

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι σε δίχτυ (ζητήστε από το χασάπη σας να το περάσει)
  • έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κονιάκ ή μπράντι
  • χυμό από 2-3 πορτοκάλια
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό, ακέρωτο (χωρίς το λευκό μέρος)
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, καρφωμένο με 4-5 γαρίφαλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα πλατιά και βαθιά βάζουμε το λάδι να κάψει και ροδίζουμε το χοιρινό. Σβήνουμε με 1 φλιτζάνι κονιάκ.
  2. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το μισό χυμό και τη φλούδα του πορτοκαλιού και το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί και να πιει τα υγρά του.
  3. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε νερό (βραστό πάντα) και χυμό πορτοκαλιού ώστε να μη στεγνώσει και να μην κολλήσει το κρέας προτού ψηθεί.
  4. Αλατίζουμε προς το τέλος άλλη μία φορά και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
  5. Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κρέας βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι στη σάρκα του. Αν τρυπιέται εύκολα και δεν βγάλει υγρά, είναι έτοιμο.
  6. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει λίγο αφαιρούμε το δίχτυ και το κόβουμε σε φέτες.
  7. Το σερβίρουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Tips

  • Οι βραστές πατάτες, ο πουρές και το πιλάφι ταιριάζουν ιδανικά ως συνοδευτικά.
  • Προσθέστε 1 κ.σ. μουστάρδα αγγλικού τύπου στη σάλτσα την ώρα του μαγειρέματος. Του πάει πολύ. 
comments powered by Disqus
Q&A
Ο γιος μου, ενώ είναι ιδιαίτερα μελετηρός, δεν έχει πάρει με καλό μάτι τη «φυσική» και τη «χημεία». Προσπαθώ να τον βοηθήσω και να του παρου...
Η κόρη μου 10 ετών έχει λατρεία με τα αστέρια και τον ουρανό. Μπορεί να κάθεται και να τα χαζεύει με τις ώρες. Οι ερωτήσεις που κάνει πολλές...
Ο γιος μου 11 ετών, από πολύ μικρός ακόμα δεν εντυπωσιαζόταν από τα «συμβατικά» ζωάκια που όλοι έχουμε στην καθημερινότητά μας. Γάτες, σκυλι...
Δεκ     22
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού