Αρνάκι πικάντικο
Υλικά για 10 άτομα 2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.Για τη μαρινάδα 2 κ.σ. πελτέ 2 κ.σ. κύμιν...
Κεμπάπ στη σχάρα
Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό αρνίσιο κιμά ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμ...
Romance: Ζωηρά χρώματα και αέρινα υφάσματα αποτυπώνονται στο απόλυτο φόρεμα της Άνοιξης!
Μοσχαράκι καπαμά με κάππαρη
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), σε μικρά κομμάτια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια λευκά, ψιλοκομμένα 200 ml λ...
Ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο
Υλικά για 4 άτομα 2 κομμάτια ψαρονέφρι, χοιρινόαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι1-6 λιαστές ντομάτες, σε βάζο με λάδι, ψιλοκομμένες2-3 κλωνάρι...
Καραμελωμένο μπουτάκι αρνίσιο
Υλικά για 4 άτομα 1 μπουτάκι, αρνίσιο (περίπου 1.250-1.300 γρ.)3 κ.σ. μέλι, θυμαρίσιο1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη1 κ.γ. κα...
Αρνάκι πικάντικο
Υλικά για 10 άτομα 3 κιλά αρνάκι, ψαχνό, σε μερίδεςΓια τη μαρινάδα250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό2 κ.σ. κάρι2 κ.σ. κύμινο, τριμμένο2 κ.σ. κόλια...

Χοιρινό ψητό κατσαρόλας

προετοιμασία: 15ʹ μαγείρεμα: 90ʹ
Χοιρινό ψητό κατσαρόλας

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι σε δίχτυ (ζητήστε από το χασάπη σας να το περάσει)
  • έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κονιάκ ή μπράντι
  • χυμό από 2-3 πορτοκάλια
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό, ακέρωτο (χωρίς το λευκό μέρος)
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, καρφωμένο με 4-5 γαρίφαλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα πλατιά και βαθιά βάζουμε το λάδι να κάψει και ροδίζουμε το χοιρινό. Σβήνουμε με 1 φλιτζάνι κονιάκ.
  2. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το μισό χυμό και τη φλούδα του πορτοκαλιού και το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί και να πιει τα υγρά του.
  3. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε νερό (βραστό πάντα) και χυμό πορτοκαλιού ώστε να μη στεγνώσει και να μην κολλήσει το κρέας προτού ψηθεί.
  4. Αλατίζουμε προς το τέλος άλλη μία φορά και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
  5. Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κρέας βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι στη σάρκα του. Αν τρυπιέται εύκολα και δεν βγάλει υγρά, είναι έτοιμο.
  6. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει λίγο αφαιρούμε το δίχτυ και το κόβουμε σε φέτες.
  7. Το σερβίρουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Tips

  • Οι βραστές πατάτες, ο πουρές και το πιλάφι ταιριάζουν ιδανικά ως συνοδευτικά.
  • Προσθέστε 1 κ.σ. μουστάρδα αγγλικού τύπου στη σάλτσα την ώρα του μαγειρέματος. Του πάει πολύ. 
comments powered by Disqus
Q&A
Η κόρη μου είναι δώδεκα μηνών μερικές φορές το μεσημέρι έχει όρεξη για παιχνίδι και όχι για ύπνο. Πώς να την κάνω να καταλάβει ότι πρέπει να...
Έχω μια κόρη 7 μηνών και παθαίνει παλινδρομήσεις με το γάλα και με το φαγάκι της. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν φταίω εγώ επειδή ίσως να μην τρεφ...
Από πότε ένα βρέφος πρέπει ή μπορεί να πίνει νερό;
Απρ     23
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού