Αρνάκι πικάντικο
Υλικά για 10 άτομα 2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.Για τη μαρινάδα 2 κ.σ. πελτέ 2 κ.σ. κύμιν...
Κεμπάπ στη σχάρα
Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό αρνίσιο κιμά ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμ...
Romance: Ζωηρά χρώματα και αέρινα υφάσματα αποτυπώνονται στο απόλυτο φόρεμα της Άνοιξης!
Μοσχαράκι καπαμά με κάππαρη
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), σε μικρά κομμάτια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια λευκά, ψιλοκομμένα 200 ml λ...
Ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο
Υλικά για 4 άτομα 2 κομμάτια ψαρονέφρι, χοιρινόαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι1-6 λιαστές ντομάτες, σε βάζο με λάδι, ψιλοκομμένες2-3 κλωνάρι...
Καραμελωμένο μπουτάκι αρνίσιο
Υλικά για 4 άτομα 1 μπουτάκι, αρνίσιο (περίπου 1.250-1.300 γρ.)3 κ.σ. μέλι, θυμαρίσιο1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη1 κ.γ. κα...
Αρνάκι πικάντικο
Υλικά για 10 άτομα 3 κιλά αρνάκι, ψαχνό, σε μερίδεςΓια τη μαρινάδα250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό2 κ.σ. κάρι2 κ.σ. κύμινο, τριμμένο2 κ.σ. κόλια...

Χοιρινό με πράσο και σέλινο

προετοιμασία: 20ʹ μαγείρεμα: 90ʹ
Χοιρινό με πράσο και σέλινο

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα), σε μερίδες
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 1/2 κιλό πράσα, σε ροδέλες 4 εκ.
  • 1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
  • 4 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.
  3. Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Tip

Το αυγολέμονο ταιριάζει πολύ σε αυτό το φαγητό. Χτυπάμε 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι. Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού. 

comments powered by Disqus
Q&A
Η κόρη μου είναι δώδεκα μηνών μερικές φορές το μεσημέρι έχει όρεξη για παιχνίδι και όχι για ύπνο. Πώς να την κάνω να καταλάβει ότι πρέπει να...
Έχω μια κόρη 7 μηνών και παθαίνει παλινδρομήσεις με το γάλα και με το φαγάκι της. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν φταίω εγώ επειδή ίσως να μην τρεφ...
Από πότε ένα βρέφος πρέπει ή μπορεί να πίνει νερό;
Apr     24
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού