Υλικά για 6 άτομα

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα), σε μερίδες
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 1/2 κιλό πράσα, σε ροδέλες 4 εκ.
  • 1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
  • 4 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.
  3. Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Tip

Το αυγολέμονο ταιριάζει πολύ σε αυτό το φαγητό. Χτυπάμε 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι. Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.