Υλικά για 6 άτομα
- 1 1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα), σε μερίδες
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 1/2 κιλό πράσα, σε ροδέλες 4 εκ.
- 1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
- 4 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.
- Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Tip
Το αυγολέμονο ταιριάζει πολύ σε αυτό το φαγητό. Χτυπάμε 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι. Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.