Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και πλυμένες
  • έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3-4 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι (τα φύλλα)
  • 1 κ.σ. βασιλικό ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και έπειτα σε μπαστουνάκια του 0,5 εκατοστού.
  2. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε άφθονο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες. Μόλις πάρουν χρώμα, μετριάζουμε την ένταση της φωτιάς.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη ή το θυμάρι και τον βασιλικό πάνω στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά, για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να τηγανιστούν σωστά οι πατάτες.
  4. Σπάμε τα αυγά πάνω στις πατάτες. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε τα αυγά με λίγη σάλτσα (όχι πάνω στον κρόκο). Μόλις είναι έτοιμα και τα αυγά, μεταφέρουμε σε πιατέλα ή στα πιάτα φροντίζοντας να μη σπάσουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

  • Η καλύτερη συνοδεία για αυτό το φαγητό δεν είναι άλλη από μια πικάντικη μαλακιά φέτα.
  • Εξίσου καλή παρέα θα έκαναν και 2 φέτες παστουρμά σε κάθε πιάτο.