Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες ανά τον κόσμο που φωτογραφίζουν νεογέννητα μωράκια. Αυτό, όμως, που κάνει τις φωτογράφους Ashley Marston και Leilani Rogers να διαφέρουν από τους άλλους, είναι ο τρόπος που προσεγγίζουν τον ερχομό ενός μωρού στον κόσμο και το δεσμό που αναπτύσσει με τη μαμά του.

Τα πάντα διαδραματίζονται μέσα στην μπανιέρα, όπου τα μωρά συνήθως αποκοιμιούνται αμέσως μόλις αγγίξουν το νερό, μιας και τους θυμίζει το φυσικό τους περιβάλλον στη μήτρα για τους 9 μήνες που τα κυοφορούσε η μαμά τους.

«Τα περισσότερα μωράκια γαληνεύουν στο νερό. Μέσα σε λίγα λεπτά μαμά και μωρό βρίσκονται στο δικό τους κόσμο, κι εγώ είναι σαν να μην υπάρχω. Είναι τόσο τρυφερή η σχέση τους, τόσο μοναδική… οι οδηγίες μου είναι περιττές, γίνονται όλα μ’ ένα μαγικό τρόπο», εξηγεί η Ashley.

Και η Leilani προσθέτει: «Τα μωράκια νιώθουν υπέροχα στο νερό… συνήθως τα παίρνει ο ύπνος, κι αν όχι, είτε θηλάζουν είτε απλά κοιτάζουν κατάματα τη μαμά τους για ώρα. Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει αυτές τις φωτογραφίες τόσο ξεχωριστές, το ότι αποτυπώνουν τις πρώτες στιγμές αυτής της μοναδικής σύνδεσης της μαμάς με το μωράκι της».

Απολαύστε τις…