Μωρά με δίπλωμα;  Κι όμως είναι γεγονός! Στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο CaroMont στη Βόρεια Καρολίνα, πραγματοποιούνται ορισμένες πολύ ιδιαίτερες μίνι τελετές αποφοίτησης.  Κάθε μωρό που κρίνεται αρκετά υγιές και δυνατό, ώστε να βγει από τη μονάδα, παίρνει το δικό του καπέλο αποφοίτησης, που φέρει πάνω του το μήνυμα «Χ μέρες πίσω μου, μια ολόκληρη ζωή μπροστά μου». Η οικογένειά του παίρνει επίσης δωρεάν μια αναμνηστική φωτογραφία από την ημέρα «αποφοίτησης» του παιδιού της.
Αφορά κυρίως πρόωρα μωράκια που γεννήθηκαν στην 34η εβδομάδα κύησης ή και νωρίτερα και είναι ένας τρόπος για να γιορτάσουν μαζί με τους γονείς το τεράστιο αυτό επίτευγμα του μωρού τους.
Η ιδέα γεννήθηκε όταν ένα πρόωρο μωράκι (29 εβδομάδων) θα έβγαινε από την μονάδα εντατικής φροντίδας νεογνών.  Όπως μας εξηγεί νοσοκόμα  Melissa Jordan  «Την μέρα που «απολύθηκε», συγκεντρώθηκε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για να το αποχαιρετήσουμε.  Τραγουδήσαμε, χορέψαμε και του δώσαμε το καπελάκι αποφοίτησής του.  Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους γονείς, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να χαμογελούν φανερά συγκινημένοι. Οπότε σκεφτήκαμε, να κάνουμε αυτές τις τελετές αποφοίτησης… παράδοση».
Δεν είναι υπέροχη ιδέα;