Οι γονείς που απέκτησαν πρόωρα ένα μωρό μπορούν να καταλάβουν. Οι υπόλοιποι πρέπει να ξέρουν. Όσοι γονείς έχουν φέρει στον κόσμο ένα πρόωρο μωρό, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να αγωνιάς για το αν θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή και για το ποια θα είναι η κατάσταση της υγείας του. Ένα τέτοιο περίπου συναίσθημα βίωσε ένα ζευγάρι από την Γερμανία, που υποδέχτηκε πολύ νωρίς την κόρη τους, την μικρή Emilia.
Όταν γεννήθηκε όλα πάνω της ήταν μικροσκοπικά και το βάρος της έφτανε τα 226 γραμμάρια… ελαφρώς βαρύτερη από μία μεγάλη μπανάνα!!!
Η μητέρα της Sabine μόλις είχε μπει στην 26η εβδομάδα της κυήσεως όταν αποφασίσθηκε να υποβληθεί σε καισαρική, διότι είχε πρόβλημα με τον πλακούντα της και το μωρό θα πέθαινε διότι υποσιτιζόταν.
Η ιστορία επιβίωσής της θεωρήθηκε από τους γιατρούς της ως «ιατρικό θαύμα».
Κατά τη γέννησή της, τα πόδια της ήταν κυριολεκτικά στο μέγεθος ενός νυχιού. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι ήταν το ελαφρύτερο μωρό στον κόσμο (Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Rumaisa Rahman που είχε γεννηθεί στο Σικάγο στην 25η εβδομάδα – 244 γραμμάρια).  Την γέννησή της ακολούθησαν έξι μήνες αβεβαιότητας για την επιβίωσή της αλλά και για την ποιότητα που θα είχε η ζωή της, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σύνηθες το μωρό να αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα. Προβλήματα όπως η υπερκινητικότητα και οι μαθησιακές δυσκολίες θα μπορούσαν να εμφανιστούν αργότερα, αν και ευτυχώς δεν υπήρχαν σημάδια αναπηρίας εκείνη την περίοδο.
Αρχικά, η Emilia τροφοδοτείτο μέσω ενός μικροσκοπικού σωλήνα, ενώ ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με ζαχαρόνερο χρησιμοποιούνταν για να διευκολύνει τη δυσφορία και τον πόνο της. Υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση όταν ήταν μόλις 340 γραμμάρια. Στο τέλος, οι γιατροί την αποκάλεσαν «μικρή μαχήτρια» για να περιγράψουν την τεράστια θέλησή της για ζωή.
Εννέα μήνες αργότερα το μικρότερο μωρό στον κόσμο, η Emilia Grabarczyk διαψεύδει όλα τα προγνωστικά και εξακολουθεί να κάνει «γιγάντια» βήματα στην εξέλιξή της.
Σήμερα, το γενναίο αυτό κοριτσάκι ζυγίζει 3 κιλά. Ελπίζουμε να είναι τόσο γερή και δυνατή σε όλη της τη ζωή!