Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ατελείωτα παιχνίδια στην παραλία. Πόσο ασφαλές είναι το παιχνίδι κάτω από τον ήλιο; Πώς επιλέγω το κατάλληλο παιδικό αντιηλιακό; Πώς καταλαβαίνω ότι το χρησιμοποιώ σωστά; Μάθετε όλα τα μυστικά για τη σωστή αντιηλιακή προστασία των παιδιών και… κάντε τον ήλιο φίλο σας!
Το δέρμα των μικρών βρεφών και των παιδιών έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που το καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτο στις βλαπτικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τον ήλιο και τις βλαπτικές ακτίνες του πρέπει να ακολουθήσουμε τους εξής κανόνες:
1.      Χρησιμοποιείστε αντηλιακές κρέμες με φυσικά φίλτρα και υψηλό δείκτη προστασίας από 30 και πάνω, χωρίς να ξεχνάτε να ελέγχετε και την ημερομηνία λήξης τους.
2.       Όλα τα παιδιά χρειάζονται προστασία με ευρέως φάσματος αντηλιακά. Όσο πιο φυσικά τα φίλτρα τόσο πιο ασφαλή για παιδιά.
3.      Εφαρμόστε το αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα περίπου μισή ώρα πριν την έκθεση του παιδιού στον ήλιο.
4.      Κατά την εφαρμογή του αποφύγετε την περιοχή των ματιών και του στόματος και μην ξεχνάτε την μύτη και τα αυτάκια!
5.      Το αντηλιακό πρέπει ν’ ανανεώνεται κάθε δύο ώρες (εκτός να το παιδί έχει βραχεί ή έχει ιδρώσει, που επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του).
6.      Δεν συνιστάται η χρήση  αντηλιακού σε μωρά κάτω των 6 μηνών μιας και το δερματάκι είναι πολύ ευαίσθητο και είναι καλό να μην έρχεται σε επαφή με τέτοιες ουσίες. Μετά τους 6 μήνες επιλέξτε κάποιο βρεφικό αντηλιακό.