βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

Οι 8 πιο απολαυστικές στιγμές του θηλασμού!

09/04/2014
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Οι 8 πιο απολαυστικές στιγμές του θηλασμού!


1. Αυτή η απολαυστική «γαλήνη» που νιώθω δίπλα του
Ναι, για μια νέα μαμά το να καθίσει ακίνητη και ήρεμη έστω και λίγο είναι κάτι σπάνιο. Ο θηλασμός μας «υποχρεώνει» σχεδόν σε μια απολαυστική ακινησία που αποτελεί για μια νέα μαμά την «υπέρτατη» πολυτέλεια. Ακόμη και αν έχετε εξασκηθεί λόγω παλιότερης εμπειρίας να θηλάζετε  κάνοντας ταυτόχρονα κάποια άλλη δουλειά, καλύτερα μην το κάνετε. Προτιμήστε να απολαύσετε αυτές τις μαγικές και πολύτιμες στιγμές του να βρίσκεστε «μόνο οι δυο σας»!

2. Τα μικροσκοπικά του δαχτυλάκια που πιέζουν το στομάχι μου!
Απολαύστε όσο μπορείτε αυτά τα υπέροχα μικροσκοπικά «μέλη», μια που σε λίγο καιρό το σώμα του θα είναι πολύ πιο ψηλόλιγνο! Απολαύστε αυτά τα τροφαντά ποδαράκια με τις δίπλες, τα μικροσκοπικά πατουσάκια, τις τοσοδούλικες παλάμες και τα γλυκά μαγουλάκια όσο περισσότερο μπορείτε!  

3. Το φωτεινό βλέμμα του που με κοιτάζει γεμάτο προσμονή…
…και έκπληξη και… χαρά. Αυτές οι υπέροχες παύσεις που κάνει για να απολαύσει τη γουλιά του, αυτό το ελαφρώς αφηρημένο βλέμμα που έχει όταν καταπίνει και αυτό το στοματάκι με το γάλα να κολλάει πάνω του. Ναι αυτό το φωτεινό βλέμμα και αυτό το «κολλώδες» χαμόγελο ευχαρίστησης είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχετε να θυμάστε από την εποχή του θηλασμού.

4. Η υπέροχη ανάμικτη  μυρωδιά από γάλα και σαπούνι
Αυτή η μυρωδιά που είναι διάχυτη στις αραιές τούφες των μαλλιών του, στο μαλακό του κρανίο και στο μαξιλάρι μου

5. Οι ενωμένες του γροθιές
 Αυτές οι δυνατές γροθίτσες είναι απόδειξη του πόση δύναμη και συγκέντρωση παίρνει από τη διαδικασία του θηλασμού!

6. Τα μικροσκοπικά χεράκια που με χαιδεύουν σχεδόν με ευγνωμοσύνη
Αυτά τα χεράκια που με αγγίζουν, με χαιδεύουν, με ακουμπάνε σα να θέλουν να σου πουν «σ’ αγαπώ μαμά». Και ας μην ξέρει ακόμη τι σημαίνει αγάπη.

7. Ο τρόπος που γυρνάει το κεφαλάκι του ψάχνοντας το στόχο του
Όταν το βλέπεις να πλησιάζει-σα νεογέννητο άγριο ζώο -με τόσο άγριες διαθέσεις, το στήθος σου στην αρχή τρομάζεις, μετά όμως συνειδητοποιείς πόσο χαριτωμένο είναι.

8. Η δύναμη που μου δίνει ο θηλασμός
Έρχονται στιγμές που κάθε νέα μαμά αισθάνεται απίστευτα αβοήθητη με ένα νεογέννητο. Εκείνες όμως τις στιγμές που θηλάζει είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος του πλανήτη.

Από την blogger Allison Slater Tate


Σχετικά Άρθρα

7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε παράλληλα με το θηλασμό!
Ο θηλασμός είναι μια υπέροχη εμπειρία στην οποία συνήθως αφοσιωνόμαστε αποκλειστικά! Από την άλλη υπάρχουν μαμάδες που συνδυάζουν αυτό το υπ...
Αυτά είναι τα οφέλη του πρώτου θηλασμού!
Πολλά και σημαντικά είναι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού αμέσως μετά τον τοκετό, τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μητέρα.
20 «μαγικές» ιδιότητες του μητρικού γάλακτος, που ίσως δεν γνωρίζετε!
Εσείς γνωρίζετε ότι το  μητρικό γάλα εκτός του ότι βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη του μωρού και την θωράκιση του ανοσοποιητικού του συστήμα...
10  πολύτιμες συμβουλές για το θηλασμό!
Οι περισσότερες μητέρες γνωρίζουν ότι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό τους. Ωστόσο, ενώ κάποιες από εσάς δεν αντιμετωπίζετε από τ...
Εσείς θηλάζετε στο βρεφονηπιακό σταθμό;
Εσείς θηλάζετε στον βρεφονηπιακό σταθμό που αφήνετε το μωρό σας, ή μήπως ο θηλασμός εκεί αποτελεί είναι απαγορευτικός;
Πώς να ταίσετε σωστά το μωρό με το μπουκάλι!
Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί αναμφισβήτητα το φυσιολογικό τρόπο διατροφής των βρεφών. Αν παρόλα αυτά δεν υπάρχει η δυνατότητα του θηλασμού θ...