Ακολουθώντας το παράδειγμα της ιταλίδας συναδέλφου της, ευρωβουλευτή  Licia Ronzulli, η Victoria Donda Perez από την Αργεντινή είναι η δεύτερη γυναίκα βουλευτής που έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά του κοινοβουλίου.
Να θυμίσουμε ότι η πρώτη – Licia Ronzulli–  είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν έκανε χρήση των χαλαρών κανόνων που ισχύουν για τις μητέρες που θέλουν να παίρνουν τα παιδιά τους στη δουλειά και αποφάσισε να πάει στην ευρωβουλή με την νεογέννητη τότε κόρη της Vittoria. Η φωτογραφία της ιταλίδας ευρωβουλευτή να ψηφίζει με το μωρό στην αγκαλιά, προκάλεσε αναταραχή και είχε κάνει τότε τον γύρο του κόσμου, για να γίνει σύμβολο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην προσπάθεια να συμφιλιώσουν επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Αυτός ήταν άλλωστε εξαρχής και ο στόχος της! 
Στην αντιπέρα όχθη του ωκεανού τώρα και πιο συγκεκριμένα στην Αργεντινή, σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην  εφημερίδα «Perú21» και δείχνει τη νεαρή βουλευτή της Αργεντινής  Victoria Donda Perez να θηλάζει το μωρό της εντός κοινοβουλίου.  Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daymail, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η εικόνα μιας μητέρας να θηλάσει το μωρό της θα μας φαινόταν φυσιολογική. Πόσο «ανοιχτοί» όμως είμαστε όταν πρόκειται για μία πολιτικό η οποία αποφασίζει να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της, αυτό του θηλασμού, κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής συνεδρίασης;
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αρκετοί ήταν αυτοί που ήταν θετικοί και στήριξαν την κίνησή της αυτή. Ωστόσο υπήρχαν και αρκετοί που θεώρησαν την κίνηση της υπερβολική και ακατάλληλη.
Το θέμα όπως καταλαβαίνετε πήρε διαστάσεις και ένας κύκλος «συνομιλιών» ξεκίνησε με το κατά πόσο η Βουλή πρέπει ή όχι να είναι «δεκτική» σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μητρότητας.