Υλικά για 6 άτομα
- 100 γρ. ρυζάλευρο
- 1 λίτρο γάλα, πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κοφτή μαστίχα, σε σκόνη
- 5 ροδάκινα κονσέρβας, κομμένα στη μέση
- 1 σφηνάκι ροδόνερο
Εκτέλεση
- Διαλύουμε το ρυζάλευρο σε 1 ποτήρι κρύο γάλα.
- Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε να διαλυθούν τελείως και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το γάλα με το ρυζάλευρο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή σε ποτήρια.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να πήξει.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα με το ανθόνερο και 2-3 κουταλιές από το σιρόπι τους και σερβίρουμε πάνω στην κρέμα.
Tips
- Μπορούμε να σερβίρουμε με οποιαδήποτε κομπόστα φρούτων: μήλο, βύσσινο, βερίκοκο, φράουλα.
- Αυτό το γλυκό είναι μια ευκαιρία, επίσης, για να εκμεταλλευτούμε μια μαρμελάδα που θέλουμε να τελειώσουμε: Τη διαλύουμε σε χαμηλή φωτιά με 2-3 κ.σ. νερό και τη σερβίρουμε αντί για κομπόστα.