Τι βλέπουν θετικά τα παιδιά

Τα παιδιά βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.  Τέσσερα στα πέντε παιδιά πιστεύουν ότι τα πράγματα πάνε καλά γι’ αυτά, ενώ το 96% πιστεύει ότι το μέλλον τους θα είναι καλύτερο.

Τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη μια καριέρα στο μυαλό τους. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή επαγγέλματα που σκέφτονται τα παιδιά να ακολουθήσουν είναι: δάσκαλοι, επαγγελματίες αθλητές, γιατροί, κτηνίατροι και οι σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών. Συνολικά, τα περισσότερα παιδιά απάντησαν ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να απολαμβάνουμε τη δουλειά βοηθώντας τους άλλους και όχι τα χρήματα.

Τι ανησυχεί τα παιδιά

Ακόμα κι αν τα παιδιά αισθάνονται θετικά για πολλές πτυχές της ζωής τους εξακολουθούν να νιώθουν ανήσυχα μερικές φορές.

Τρία στα τέσσερα ανησυχούν για τις φιλίες και την εργασία των γονιών τους, ενώ όλα σχεδόν ανησυχούν για το μέλλον της οικογένειας τους. «Αν θα μπορούσα να κάνω μια ευχή για την οικογένεια μου, αυτή θα ήταν να είναι η οικογένεια μου προστατευμένη και ασφαλής λέει χαρακτηριστικά η Ann Kate, 10 ετών από τη Νότια Καρολίνα.

Σε ποιον στηρίζονται

Τρία στα τέσσερα παιδιά δήλωσαν ότι στηρίζονται στους γονείς τους.  

Για πολλά παιδιά, το δείπνο είναι η κατάλληλη στιγμή για να περάσουν με την οικογένεια τους. Σχεδόν έξι στα 10 παιδιά τρώνε το γεύμα με την οικογένεια πέντε ή περισσότερες φορές τους κάθε εβδομάδα, ενώ οι οκτώ στα 10 τρώνε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Πόσο χρόνο ξοδεύουν καθημερινά στο τηλέφωνο;

Ένα στα τρία παιδιά δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους 15-45 λεπτά κάθε μέρα, ενώ ένα δέκα παραδέχεται ότι ξοδεύει πάνω από πέντε ώρες στο τηλέφωνο σε μια τυπική ημέρα.

Και στον υπολογιστή;

Τα περισσότερα δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τον υπολογιστή, για διάβασμα, διασκέδαση ή για καθημερινό παιχνίδι

Και το πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα της έρευνας;

Εννέα στα δέκα παιδιά –υποστηρίζουν- ότι  βρίσκουν χρόνο για να βοηθήσουν κάποιους που έχουν ανάγκη σε καθημερινή βάση.

Με αυτό ως στόχο, δεν προκαλεί έκπληξη το ελπιδοφόρο συμπέρασμα της έρευνας που λέει ότι τα περισσότερα παιδιά αισθάνονται σίγουρα ότι σε 10 χρόνια, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.