Δυστυχώς, παρόλη την ενημέρωση, στην εποχή μας η παιδική κακοποίηση εξακολουθεί να καταστρέφει ζωές – σε κάθε χώρα και σε κάθε κοινωνική τάξη.

Πολύ συχνά όμως είναι ένα αόρατο πρόβλημα, διότι ενώ συμβαίνει μέσα στα σπίτια και τις οικογένειες, οι άνθρωποι είτε κάνουν πως δε το βλέπουν ή απλά δεν μπορούν να το καταγγείλουν εξαιτίας του φόβου ή του στιγματισμού.

Έτσι, επειδή μεγάλο μέρος της βίας είναι κρυμμένο – και επειδή πολύ συχνά γίνεται ανεκτή – οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Τα σωματικά τραύματα ή μώλωπες εξαιτίας της βίας μπορεί να εξαφανιστούν, αλλά τα ψυχικά τραύματα δεν μπορούν. Η βία επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, θέτει σε κίνδυνο την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να κοινωνικοποιηθούν και υπονομεύει την ανάπτυξη τους, ώστε να γίνουν λειτουργικοί ενήλικες και καλοί γονείς αργότερα στη ζωή τους.

Ένα δυνατό μήνυμα στέλνει η διαφημιστική καμπάνια της Unicef για την παιδική κακοποίηση. Το συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Αόρατα παιδιά» μέσα σε λίγα λεπτά περιγράφει τις τραγικές συνέπειες της κακοποίησης στην παιδική ψυχοσύνθεση.