Μία στις τέσσερις μαμάδες κλαίει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα γι’ αυτόν το λόγο…

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση του «Care.com», το 25% των μαμάδων κλαίει μία φορά την εβδομάδα εξαιτίας του έντονου στρες. Περίπου 1.000 εργαζόμενες μητέρες ρωτήθηκαν πώς καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα καθημερινά με την ανατροφή των παιδιών, τη φροντίδα του σπιτιού και το σύντροφό τους.  

Οι περισσότερες μαμάδες ξοδεύουν περίπου 80 ώρες την εβδομάδα για τις υποχρεώσεις του σπιτιού, πέρα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Το 11% πηγαίνει καθυστερημένα στη δουλειά ή τηλεφωνεί ότι είναι άρρωστο τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Το 50% δηλώνει ότι δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο για το σύντροφο, ενώ το 30% παραδέχεται ότι μαλώνει με την οικογένεια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: «Πώς θα μπορούσαν οι μαμάδες να διαχειριστούν το στρες και τις ενοχές που νιώθουν, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα;».

Η Katie Bugbee, οικογενειακή σύμβουλος και ειδική σε θέματα ανατροφής των παιδιών, εξηγεί ότι οι μαμάδες θέλουν να είναι τέλειες σε όλα – αυτό, όμως, δεν είναι εφικτό. Θα πρέπει να μάθουν να ζητάνε βοήθεια και να σταματήσουν να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τις άλλες μαμάδες.

«Ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή. Ξεκινήστε τώρα κιόλας, φτιάχνοντας ένα πλάνο με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Κάντε καταμερισμό των υποχρεώσεων και βάλτε προτεραιότητες. Ζητήστε βοήθεια από το σύντροφό σας και μοιραστείτε τις ευθύνες. Όσο λιγότερο πιέζετε τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχετε με τους αγαπημένους σας… κι επομένως λιγότερο άγχος αλλά και ενοχές», προσθέτει.