Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το multitasking δεν είναι καλό για τον ανθρώπινο εγκέφαλο – και προφανώς έχουν δίκιο! Ας ρωτήσουν, όμως, και μια μαμά αν το 24ωρο της μέρας φτάνει για να προλάβει να τα κάνει όλα; Μόνο αν έχεις παιδιά ξέρεις ότι τα δύο χέρια που σου χάρισε η φύση δεν είναι αρκετά! Γι’ αυτό καλείσαι να γίνεις δημιουργική και να κάνεις… μαγικά! Πώς; Μα, φυσικά, μαθαίνοντας να μπορείς να κάνεις τα πάντα με το ένα χέρι!   

1. Να ντυθείς (περίπου)! Αν έχεις το μωρό στο ένα χέρι, σου φαίνεται παιχνίδι να βγάλεις με το άλλο την πιτζάμα σου και να φορέσεις τη φούστα ή το τζιν σου.

2. Να μιλήσεις στο κινητό, αλλά και να στείλεις ένα μήνυμα, να βγάλεις μια φωτογραφία, να διαλέξεις ένα φίλτρο, να γράψεις μια περιγραφή και να την ποστάρεις στο Facebook!

3. Να βάλεις πλυντήριο.

4. Να βάλεις ηλεκτρική σκούπα. Όταν κλαίει το μωρό, το παίρνεις αγκαλιά και κάνεις και το σκούπισμα ταυτόχρονα!

5. Να βγάλεις ένα φίλτρο του καφέ από το κουτί του, να το τοποθετήσεις στην καφετιέρα, να βάλεις τη σωστή δοσολογία, να ρίξεις νερό και μετά να πιεις τον καφέ σου.

6. Να βγάλεις έξω τα σκουπίδια και την ανακύκλωση.

7. Να πλύνεις το πρόσωπο του παιδιού σου, να το χτενίσεις και να το ετοιμάσεις για το σχολείο.

8. Να φτιάξεις ένα σνακ και να το φας στα όρθια.

9. Να στρώσεις το κρεβάτι σου.

10. Να τακτοποιήσεις τα πιάτα από το πλυντήριο πιάτων.

Εσείς ποια νέα δεξιότητα αποκτήσατε αφού γίνατε μαμά και μετά; Έχετε να προσθέσετε κάτι στη λίστα με τις «δουλειές με το ένα χέρι»;    (Από τη μαμά και μπλόγκερ María José Ovalle)